Cum trebuie să arate patul ideal pentru copii 

Dacă a venit vremea să înlocuieşti patul copilului tău, fie pentru că acesta nu mai are aceeaşi rezistenţă ca si în momentul achiziţionării lui, fie pentru că nu mai răspunde nevoilor celui mic, trebuie să ştii că pe piaţă vei găsi o mulţime de opţiuni, care mai de care mai interesante.

Dar cum trebuie să arate patul ideal pentru cel mic? Ei bine, această întrebare poate avea mai multe răspunsuri, însă alegerea finală trebuie să ţină cont de o serie de aspecte, toate importante in egala masura. Iată în continuare care sunt acestea:

  1. Calitatea

Un pat pentru copii trebuie să fie, în primul rând, fabricat din materiale de calitate. Astfel, tu ca părinte vei şti întotdeauna că puştiul tău este mereu în siguranţă, chiar si atunci când doarme.

Mai mult decât atât, ştim cu toţii faptul că un copil poate creşte foarte repede în primii ani. Dacă eşti tentat să achiziţionezi un pat mai ieftin util pentru cativa ani, cu gândul că il vei schimba cat mai repede, este necesar să ştii că această decizie îşi poate pune amprenta pe sănătatea celui mic, intr-un mod decisiv.

Alege întotdeauna un pat confecţionat din materiale de calitate, cu protectie impotriva zgarieturilor, a potentialelor lovituri, dar si impotriva deteriorarilor accidentale.

Astfel, cel mic va beneficia în fiecare seară de un somn odihnitor, iar atunci când va fi vremea să schimbi patul, o să îl poţi vinde fără probleme, deoarece paturile realizate din materiale de calitate, îşi păstrează proprietăţile destul de mult timp.

  1. Dimensiunile

Dimensiunea patului trebuie aleasă în funcţie de mai mulţi factori, cei mai importanţi fiind, înălţimea şi greutatea celui mic. Dar dimensiunea patului trebuie aleasă şi în funcţie de dimensiunile camerei celui mic. Nu este recomandat să alegi un pat prea mare, pentru că vei limita extrem de mult spaţiul de joacă. In camerele mici in care dorm doi copii, poti alege instalarea unui pat supraetajat.

  1. Aspectul

Aspectul este un criteriu care te poate determina să alegi un anumit pat în defavoarea altuia. Dacă ai un copil de până la 12 ani, care este fan al personajelor Marvel, atunci  poţi opta încă pentru un pat copii Spider Man. Dar înainte de a lua decizia finală şi de a cumpăra un anumit produs, cel mai bine ar fi să te sfătuieşti inclusiv cu cel mic, pentru a descoperi care este părerea lui. Îi poţi indica anume modele sau îl poţi întreba cum doreşte să arate patul ideal, pentru a avea un punct valid de pornire, in viitoarele cautari.

Bineînţeles că aceste trei aspecte sunt doar câteva dintre criteriile de care poti tine cont, deoarece atunci când îţi doreşti un somn odihnitor pentru copilul tău, poti să ai în vedere şi alţi factori. Un factor care nu trebuie sub nici o formă ignorat, este reprezentat de saltea.

Salteaua pe care cel mic doarme, trebuie să fie una extrem de calitativa. Mai mult decât atât, încă din primele zile ar trebui să foloseşti o saltea antialergică, confecţionată din materiale care nu produc iritaţii şi care oferă confort pe întreaga noapte şi chiar zi – dacă ne referim la bebeluşi.

Deoarece copiii sw afla in crestere si au nevoie de mai mult somn decât adulţii, este extrem de important ca atât salteaua, cât şi patul să compatibile si sa fie alese cu grijă, astfel încât cel mic să beneficieze de un somn liniştit şi sănătos pe parcursul întregii nopţi.

Beneficiaza patul copilului tau de toate elementele de siguranţă? Dacă ne referim la patul un bebeluş, atunci elementele de siguranţă sunt mai mult decât necesare. Însă, pe măsură ce copilul creşte, poţi renunţa uşor, uşor la ele. Însă, cel mai bine ar fi să urmăreşti cu atenţie modul în care cel mic doarme. Dacă are un somn agitat şi se mişcă foarte mult în timpul nopţii este indicat să ţii protecţiile pentru o perioadă mai îndelungată, astfel încât să nu existe nici un pericol de accidentare.

Alegerea patului pentru camera copilului nu este o sarcină dificilă, mai ales dacă ţii cont de toate aspectele de mai sus, dar şi de preferinţele celui mic. Nu uita că pe piaţă vei găsi o multitudine de variante, de la paturi simple, de la paturi supraetajate şi până la cele cu birouri sau loc de joacă inclus. Alege întotdeauna opţiunea care aduce cel mai mult confort în viaţa celui mic. Nu uita că patul este un element extrem de important în viaţa copilului, prin urmare alege un pat de calitate.