Cum un test helicobacter pylori farmacie te ajută să afli motivul durerilor abdominale

Helicobacter Pylori este bacteria care determina aparitia uneia dintre cele mai des intalnite infectii la om si se localizeaza in zona stomacului si a intestinului subtire.

Cum diagnosticam bacteria

In 50% din cazuri, infectia nu produce simptome. Atunci cand se manifesta, pacientul poate acuza izolat sau in asociere durere in  partea superioara a abdomenului, balonare, senzatia de plenitudine dupa ingestia unor cantitati mici de alimente, greata, varsaturi sau lipsa apetitului alimentar. Metodele de diagnostic ale infectiei sunt invazive si non-invazive. Testarea Antigenului Fecal Hp cu ajutorul unui test helicobacter pylori farmacie a dobandit din ce in ce mai multa popularitate atat pentru detectarea infectiei cu H. pylori cat si pentru monitorizarea eficientei tratamentului de eradicare.

Testul rapid antigen H.pylori – caseta (materii fecale) este un test rapid de identificare imunocromatografica si detectare calitativa a antigenului H.pylori.

Astfel, profesionistii din domeniul sanatatii opteaza tot mai des pentru astfel de teste, mai ales ca pot obtine un test helicobacter pylori in farmacia pret argumentat si care aduce valoare.

Aceste teste helicobacter pylori pret farmacie – 267,80 lei sunt destinate exclusiv pentru diagnosticul in vitro efectuat de catre profesionistii din domeniul sanatatii, in unitati sanitare cu autorizatie/aviz de functionare valide.

Ce manifestari are infectia cu Helicobacter Pylori

La inceput, persoana infectata cu H. Pylori nu prezinta simptome, insa, in timp, bacteria duce la declansarea ulcerului sau a gastritei. In acel moment, cand stomacul persoanei infectate a suferit deja leziuni, aceasta poate resimti simptome ca:

Mediul acid al tractului digestiv este favorabil pentru bacteria Helicobacter Pylori, care se adapteaza foarte rapid aici. Bacteria chiar reuseste sa reduca nivelul de aciditate, daca este cazul, astfel incat sa fie cel optim, in care sa poata supravietui.

Cum se transmite Helicobacter Pylori si care sunt cauzele aparitiei sale

Bacteria H. Pylori poate patrunde in organism prin consumul de apa sau de alimente contaminate, dar se poate transmite si de la o persoana la alta prin intermediul salivei sau prin materii fecale (atunci cand cineva infectat nu se spala pe maini dupa utilizarea toaletei).

Aceasta bacterie patrunde frecvent in organismul copiilor, deoarece acestia incalca, de multe ori, regulile de igiena.

Pe termen lung, infectia cu Helicobacter Pylori poate produce afectiuni grave. De aceea, este bine sa stii care sunt manifestarile si metodele de diagnosticare ale acesteia, cum se poate transmite, dar si care sunt factorii de risc ce ii favorizeaza aparitia.