Cum va arata parcul Drumul Taberei, la finalul lucrarilor de modernizare

Parcul Drumul Taberei urmeaza sa fie redeschis pentru vizitatori, complet refacut si modernizat, peste aproximativ un an, dupa cum sustin reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Noul parc, unul ultramodren supravegheat video, ce se vrea a fi la concurenta cu cele mai cunoscute din Europa, va avea foisoare pentru jocuri de societate, pasarele pietonale care vor traversa lacul, o zona in care vor fi expuse plante exotice, o fantana arteziana tip nufar si o alta cu 60 de jeturi de apa. Locurile de joaca ale prichindeilor vor fi amanajate pe trei categorii de varsta (1-3 ani, 3-6 ani si 6-12 ani), iar pe malul lacului, populat, se spune, cu lebede, va fi ridicata o scena pentru concerte.

Modernizarea nu va ocoli sistemul de irigatii, de iluminat si de apa potabila. Pentru bijuteria arhitecturala se vor cheltui aproape 17.000.000 de euro, banii fiind asigurati, in cea mai mare parte, din fonduri europene si o cota parte contributia administratiei locale. “Parcul va fi gata pana la finalul anului viitor, devizul lucrarilor prevede o perioada de 18 luni pentru executie. Dupa trei luni, o treime dintre lucrari sunt deja realizate. Fondurile europene dedicate modernizarii Parcului Drumul Taberei vor fi alocate, asa cum este programat, in proportie de 98% din valoarea totala a proiectului. In 2014, Parcul Drumul Taberei va fi nu doar perla sectorului, ci va deveni, cu siguranta, cel mai frumos parc din Bucuresti”, a precizat Rares Manescu, primarul Sectorului 6, potrivit b365.