Cum va fi examenul de BACALAUREAT si EVALUAREA NATIONALA in noul an scolar 2014-2015

Examenul de Bacalaureat si cel de Evaluare nationala nu isi vor schimba structura in noul an scolar 2014-2015. Precizarea a fost facuta duminica de ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, pentru Agerpres.

Ministrul Educatiei a mai afirmat ca in sistemul de invatamant trebuie facute schimbari doar cu conditia ca acestea sa fie realizate “progresiv” si sa aduca “stabilitate si progres”.

Mondo News iti recomanda si: Ministrul Educatiei avertizeaza: Nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de Bacalaureat

“Pentru anul scolar viitor, pentru examenul de Evaluare nationala nu avem nicio schimbare, pentru examenul de Bacalaureat nu avem nicio schimbare din punct de vedere al structurii examenelor. Avem schimbari legate de recunoasterea competentelor lingvistice, in sensul ca am mai adaugat unele atestate, am mai extins. Cu alte cuvinte venim in intampinarea elevilor si a parintilor si sunt mici modificari, reasezari in interiorul programei. Nu sunt lucruri semnificative. Sunt corespunzatoare programei scolare”, a precizat ministrul Educatiei.

“Intotdeauna trebuie sa gasesti echilibrul intre stabilitate si progres. Nu poti sa incremenesti, sa nu mai schimbi nimic, sa ingheti sistemul ani de zile ca sa nu mai facem schimbari. Schimbari trebuie sa faci de fiecare data: schimbi manualele, schimbi programele, sunt cerinte diferite. De pe piata muncii apar meserii noi. Esti obligat sa schimbi, dar schimbarile trebuie sa le faci progresiv”, a mai spus Remus Pricopie.

CITESTE SI: REMUS PRICOPIE: Din 15 septembrie, elevii din clasele primare vor avea si manuale digitale