Cum va fi sarbatorita, in Sectorul 3, ZIUA NATIONALA A ROMANIEI: 10.000 de invitati

Primaria Sectorului 3 intentioneaza sa organizeze un amplu eveniment dedicat ZILEI NATIONALE A ROMANIEI pe 1 Decembrie 2015 la care sa participe aproximativ 10.000 de persoane.

Evenimentul se va desfasura in Parcul Titan unde va fi servita inclusiv o masa calda persoanelor nevoiase. Accesul la masa festiva se va face pe baza de tichet de la Primarie. 

1 DECEMBRIE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, va fi sarbatorita in acest an, in Sectorul 3, in Parcul Titan in intervalul orar 13-17. Autoritatile locale estimeaza ca la eveniment ar putea participa aproximativ 10.000 de persoane. Programul a fost aprobat recent de Consiliul Local Sector 3. 

1 DECEMBRIE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. “Pe langa actiunile culturale, care se vor desfasura cu acest prilej, propunem acordarea in cadrul evenimentului a unei mese calde pentru un numar de aproximativ 10.000 de persoane, cu domiciliul in Sectorul 3, fara venituri sau cu venituri sub 700 de lei”, se mentioneaza in raportul de specialitate care a stat la baza deciziei consilierilor locali din Sectorul 3. 

1 DECEMBRIE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Acordarea mesei calde se va face pe baza unor tichete care vor fi distribuite de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3, tichete care vor avea ca element de siguranta stampila si semnatura conducerii institutiei, in original. Familiile vor primi cate doua tichete, iar persoanele singure cate un singur tichet. “Pentru acordarea acestor tichete, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 va utiliza, in principal, baza de date a programului de acordare a ajutoarelor alimentare”, se specifica in documentele administratiei locale. 

1 DECEMBRIE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Conform sursei citate, costurile pentru asigurarea mesei calde a celor 10.000 de persoane sunt estimate la aproximativ 200.000 lei. “Obiectivul este acela de a stimula participarea activa a acestor paresoane care reprezinta un grup vulnerabil la un eveniment destinat intregii comunitati ai Sectorului 3, eliminand barierele generate de situatia materiala precara, cu scopul de a facilita interactiunea sociala si de a diminua riscul de marginalizare sociala a acestora”, argumenteaza Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3.