Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Mai

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a dezvăluit, într-o discuție purtată cu jurnaliștii de la Antena 3 CNN,  cum va fi vremea în timpul minivacanței de 1 mai.

„Urmează o vreme a extremelor meteorologice în săptămâna care va începe de luni. La acest sfârșit de săptămână discutăm de temperaturi la nivelul maximelor apropiate de specificul datei din calendar, 14-19 grade, minime de 2-10 grade, posibil mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, ploi în majoritatea regiunilor, mai ales în regiunea Carpaților Meridionali și de curbură, dar și în zonele sub-montane aferente, iar la altitudini mai mari de 1.800 de metri putem consemna precipitații mixte.

Săptămâna care vine aduce o vreme instabilă, cu temperaturi maxime de la 13 la 20 de grade și cu posibilitatea de a avea averse în cea mai mare parte a țării. Și actualizarea estimărilor pentru intervalul 24 aprilie – 22 mai indică o probabilitate foarte mare ca regimul de precipitații să fie excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona de sud-est“, a spus Elena Mateescu.

Cum va fi vremea pe Litoral în timpul minivacanței de 1 Mai

„Ne așteptăm ca din punct de vedere termic valorile la nivelul maximelor să ajungă la 16-17 grade în zona litoralului, 17 grade în zona Capitalei, iar minimele pe parcursul nopții de duminică spre luni, 30 aprilie – 1 Mai, pozitive în cea mai mare parte a țării. Sunt posibile ploi locale, cu o probabilitate mai mare în zona de munte“, a concluzionat Elena Mateescu penstru sursa citată mai sus.

Sursa foto: adevarul