Cum verifici dacă hotelul în care tocmai te-ai cazat a fost dezinfectat

Atunci când te cazezi la hotel și te pregătești de o vacanță minunată, este imperios necesar să afli câte ceva despre camera în care te vei caza. De exemplu, unul dintre cele mai importante lucruri este să descoperi dacă acea cameră a fost dezinfectată sau nu după ultimul client, adică înainte de check-in-ul tău.

În contextul pandemic ce tocmai s-a încheiat, igiena și dezinfectarea au devenit extrem de importante pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. În special când vorbim de un loc intens traficat cum ar fi mijloacele de transport în comun sau o cameră de hotel, igienizarea este cel mai important aspect. Astfel, cum îți dai seama dacă noua ta cameră a fost igienizată sau nu?

Verificarea curățeniei din cameră

După ce te-ai cazat și ai ajuns în cameră este bine să verifici totul, înainte să începi să-ți deschizi bagajele și să te instalezi. Toate spațiile comune ar trebui să fie curățate în continuu datorită traficului de oameni la orice oră din zi sau din noapte. În cameră te vei uita atent la masă, pat, podea, baie: dacă vei găsi urme de praf, păr, alimente sau chiar amprente umane, curățenia nu a fost efectuată cum trebuia.

Există mici trucuri pentru a știi dacă baia a fost dezinfectată. De exemplu, pe colacul de wc sau în chiuvetă ar trebui să fie o banderolă de hârtie pe care să scrie data la care a fost igienizată baia. Pentru a folosi aceste două ustensile, va trebui să rupi sau să înlături acea banderolă de hârtie. Acest lucru atestă faptul că se face curățenie în mod regulat și după fiecare persoană cazată în acel hotel. Mai mult, asigură-te că ai mereu o rola hartie nouă la dispoziție.

În cazul în care vei găsi murdărie în cameră sau mirosul va fi unul neplăcut, este nevoie să te întorci la recepție și să ceri schimbarea camerei. Este important să știi că dacă ai folosit toaleta sau un prosop din cameră, cel mai probabil cererea ta nu va fi aprobată. De aceea, nu deschide bagajele și nu folosi nimic până nu te asiguri că totul este în regulă.

Dacă observi că un anumit obiect nu a fost igienizat sau dezinfectat, ori poți cere ca o persoană să vină să le dezinfecteze, ori le poți dezinfecta tu cu ajutorul unui dezinfectant din comerț sau a spirtului. La final, poți schimba atmosfera din baie, de exemplu, cu ajutorul unui odorizant WC.

De cele mai multe ori, covorul este martorul tăcut al fiecărei persoane care a trecut prin acea cameră. Dacă pe covor există urme de murdărie, resturi de mâncare sau praf, atunci ceva nu este în regulă. Covorul este al doilea lucru care se curăță într-o cameră după check-out-ul unui client, primul fiind așternuturile.

În concluzie, verificarea camerei de hotel este ușoară dacă te vei uita la aceste mici aspecte. Ședere plăcută!