Cum vroia Andrei Hrebenciuc sa isi ajute tatal sa ASCUNDA provenienta terenului primit

ANDREI HREBENCIUC l-ar fi ajutat pe Viorel Hrebenciuc sa ascunda provenienta terenului primit pentru interventiile deputatului, firma care trebuia sa cumpere cele 43.000 de hectare de padure de la Sturdza avand ca asociat unic o societate cu sediul in Cipru la care asociat este fiul parlamentarului.

HREBENCIUC Jr. a fost retinut, joi, de procurorii DNA Brasov, care cer arestarea sa preventiva, pentru constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la TRAFIC DE INFLUENTA si SPALARE DE BANI.

Citeste si: UPDATE. ANDREI HREBENCIUC, RETINUT DE PROCURORII DNA BRASOV

Procurorii arata, in ordonanta de retinere, ca ANDREI HREBENCIUC l-a ajutat pe tatal sau sa comita infractiunea de TRAFIC DE INFLUENTA.

Anchetatorii sustin ca ANDREI HREBENCIUC, in baza unei intelegeri cu Dan Costin Bengescu, Viorel Hrebenciu si cu avocatii Victor Adrian Prodan si Nicolae Mergeani, ar fi determinat-o pe Carmen Elisabeta Dragoi, administrator al SC Resedinta Varstnicilor SRL, sa incheie un contract cu Paltin Gheorghe Sturdza, prin care societatea a dobandit calitatea de promitent cumparator, alaturi de Bengescu, pentru suprafata de 43.277 de hectare de teren forestier, dobandita prin decizia din 2012 a Tribunalului Covasna.

Pretul tranzactiei a fost stabilit la 2.500 de euro pe hectar, acesta fiind de aproximativ trei ori mai mic decat valoarea de piata, “intrucat contractul masca, in cuprinsul sau, si cumpararea de influenta de la autoritatile din judetul Bacau”, a aratat DNA.

Procurorii au stabilit ca SC Resedinta Varstnicilor SRL are ca asociat unic Majura Limited (cu sediu social in Cipru), persoana juridica cipriota al carei asociat real este ANDREI HREBENCIUC.

Citeste si: DOSARUL HREBENCIUC: FOSTUL SEF AL SPP, DUMITRU ILIESCU, CERCETAT IN LIBERTATE

“Prin disimularea adevaratei naturi a provenientei folosului primit de Viorel Hrebenciuc (dobandirea anumitor drepturi), ANDREI HREBENCIUC l-a ajutat pe acesta din urma sa comita infractiunea de trafic de influenta”, au scris procurorii in ordonanta de retinere.