Cumnatul lui SEBASTIAN GHITA, audiat la DNA Ploiesti

Cumnatul lui SEBASTIAN GHITA, CRISTIAN ANASTASESCU, cel care administreaza firma ASESOFT a ajuns miercuri dimineata la sediul DNA Ploiesti, el declarand ca nu a fost citat, ci a venit de bunavoie.

Surse judiciare au declarat ca Anastasescu va fi audiat in dosarul lui Iulian HERTANU in calitate de martor, deputatul Sebastian Ghita fiind urmarit penal in acest dosar alaturi de mai multe persoane printre care deputatul Vlad COSMA si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea COSMA.

CITESTE SI: IULIAN HERTANU si SEBASTIAN GHITA, la DNA PLOIESTI

Totodata, la sediul DNA Ploiesti mai sunt asteptate si alte persoane prin intermediul carora, spun procurorii, deputatul Sebastian Ghita controleaza mai multe firme contrar legii.

Procurorii DNA Ploiesti au dispus, pe 24 iunie, luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente, precum si poprirea celor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand unui numar de 51 de societati comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghita.

Sechestrul se aplica pana la concurenta sumei de 129.343.768 lei, cu exceptia fondurilor alocate platii salariilor angajatilor si celor destinate achitarii datoriilor catre bugetele publice.

CITESTE SI: DNA a pus SECHESTRU pe averea lui GHITA. Conturile a 51 de firme controlate de acesta au fost blocate