Cumnatul lui VICTOR PONTA, IULIAN HERTANU, la DNA PLOIESTI

Cumnatul premierului VICTOR PONTA, IULIAN HERTANU, a sosit miercuri dimineata la sediul DNA PLOIESTI, el fiind URMARIT PENAL intr-un dosar instrumentat de aceasta structura pentru mai multe fapte, intre care aceea de deturnare de fonduri europene.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca IULIAN HERTANU se afla la DNA pentru ca procurorul de caz sa ii comunice acestuia decizia de instituire a masurii CONTROLULUI JUDICIAR fata de el. In acest dosar, IULIAN HERTANU a fost ARESTAT PREVENTIV in luna februarie, fiind ulterior plasat in AREST la DOMICILIU, anchetatorii hotarand sa nu mai prelungeasca aceasta masura preventiva si sa il cerceteze pe cumnatul premierului in stare de libertate sub CONTROL JUDICIAR.

CITESTE SI: SEBASTIAN GHITA, MISTERIOS la DNA: Intentionez sa dau EXPLICATII mai AMPLE! 

La sediul DNA PLOIESTI se mai afla si directorul SC Grossman, ILIE DRAGAN, care de asemenea era cercetat in stare de arest la domiciliu. Si in cazul acestuia procurorii vor dispune masura CONTROLULUI JUDICIAR, au declarat surse din cadrul anchetei. La sediul DNA PLOIESTI mai sunt asteptati si alti inculpati din acest dosar carora li se va comunica fie decizia de prelungire a COTROLULUI JUDICIAR, fie aceea de a nu mai prelungi arestul la domiciliu in favoarea instituirii CONTROLULUI JUDICIAR.

IULIAN HERTANU, actionar la SC Grossman Engineering Group SRL, este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei fondurilor europene si EVAZIUNE FISCALA. Aceleasi acuzatii au fost retinute si in cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman si Vladimir Razvan Ciorba.

In aceeasi cauza, sunt cercetati sub control judiciar MIRCEA COSMA, presedinte al CJ Prahova, si deputatii VLAD COSMA si SEBASTIAN GHITA, cei din urma fiind acuzati de sprijinire a unui grup infractional organizat. De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale si impotriva omului de afaceri Liviu Munteanu, a directorului de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, si a directorului SC Grossman, Ilie Dragan.

CITESTE SI: ICCJ: Directorul Hidro Prahova, ADRIAN SEMCU, va sta in AREST la DOMICILIU

Procurorii le-au mai audiat in aceasta cauza pe mama premierului VICTOR PONTA, CORNELIA NAUM, si pe sora acestuia, ALEXANDRA HERTANU. Cercetarile in acest dosar vizeaza modul in care a fost acordat in ianuarie 2012 un contract avand ca obiect “Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic” de catre SC Hidro Prahova SA Ploiesti (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL.

Sursa foto: captura video