Cunoscutul lanț alimentar Kroger interzice Visa și acceptă discuțiile despre Bitcoin

Cunoscutul lanț alimentar american Kroger a interzis recent tranzacționarea Visa de la un supermarket regional, în semn de protest față de “taxele de tranzacție excesive” ale procesorului de plăți, anunțând că sute de magazine și stații de alimentare ar opri plățile cu Visa în aprilie. În aceeași ordine de idei, reprezentanții lui Kroger luând în considerare că Bitcoin Lightning Network este un sistem alternativ potențial de plată.

Partenerul Morgan Creek Digital, cunoscut drept susținător al Bitcoin, Anthony Pompliano, a speculat momentul și a declarat că echipa sa este dispusă să se întâlnească cu directorii de la Kroger pentru a discuta despre utilizarea Bitcoin-ului cu Lightning Network ca alternativă low-fee a Visa.

Ulterior, Pompliano a dezvăluit duminică pe Twitter că a vorbit personal cu un reprezentant Kroger Digital despre ajutorul acordat lanțului alimentar pentru plățile cu criptomonede.

Kroger a declarat, pe 1 martie, că 142 de supermarketuri și 108 de centre de combustibil ar înceta să accepte Visa până pe 3 aprilie, pentru a menține prețuri scăzute pentru clienți. Visa este de departe cel mai mare emitent de carduri de credit din lume cu 323 milioane de utilizatori, comparativ cu 191 de milioane de utilizatori Mastercard, ceea ce face ca interdicția să fie o mișcare îndrăzneață din partea lui Kroger.

Monopolul de care se bucura Visa i-a permis, probabil, să crească taxele dincolo de așteptările pieței. În acest caz, acest lucru se datorează faptului că lanțurile alimentare sunt, în esență, obligate să deservească utilizatorii Visa sau să-și piardă afacerea.

Cu toate acestea, Kroger spune că nu va plăti taxe mari și trage o linie, lăsând loc pentru alternative cu taxe reduse, cum ar fi plățile Bitcoin Lightning Network. În calitate de comerciant cu amănuntul tradițional în domeniul alimentar din SUA, mișcarea ar putea încuraja alte companii nemulțumite să-i urmeze exemplul.

Kroger consideră că Bitcoin este o opțiune de plată, iar Anthony Pompliano a declarat că a vorbit personal cu reprezentanții Kroger Digital. El a adăugat că ar părea că “lucrurile progresează”, lăudând mentalitatea gânditoare a marelui retailer.

Acceptarea lui Bitcoin în rândul sutelor de supermarketuri și centre alimentare ar fi, desigur, enormă pentru industria criptomonedelor.

Adoptarea a fost pe o tendință ascendentă constantă, indiferent de acțiunea volatilă sau negativă a prețurilor observată în ultimul an și cu o acoperire din ce în ce mai mare a presei și a cazurilor de utilizare în lumea reală pentru criptomonedele văzute în ochii publicului, fundamentale pentru tehnologia cripto sunt mai bune niciodata.

Mișcarea ar putea ajuta milioane de oameni, în contextul în care Bitcoin ar fi o soluție de plată rapidă și ieftină pentru bunurile și serviciile de zi cu zi, transformând percepția unora care consideră că Bitcoin este doar un bun speculativ.

În prezent, discuțiile sunt, în cel mai bun caz, la nivel de tatonare. Cu toate acestea, indiferent de rezultat, se pare că adoptarea criptomonedelor ca alternativă la serviciile din ce în ce mai datate ale companiilor precum Visa este inevitabilă. Deocamdată, după cum sugerează Anthony Pompliano de la Morgan Creek Digital, tot ceea ce rămâne este să “rămâi atent” și să urmărești cum se desfășoară situația.