Cupa Confederatiilor: Bonucci o trimite pe Spania in finala, acolo unde o asteapta Brazilia

Spania si Italia s-au intalnit, in aceasta seara, la Fortaleza, in cea de-a doua semifinala de la Cupa Confederatiilor, competitie care se desfasoara in aceste zile in Brazilia. Cele doua echipe s-au intalnit pentru prima oara, la distanta de un an de finala Campionatului European, atunci cand Furia Roja a sters pe jos cu Squadra Azzurra, 4-0.

Spania si Italia s-au intalnit in penultimul act al Cupei Confederatiilor 2013, pentru a lupta  pentru locul vacant din finala de duminica, acolo unde asteapta Brazilia. Italienii au purtat banderole negre la acest meci pentru a cinsti memoria lui Stefano Borgonovo, fostul atacant al Milanului, Fiorentinei si Squadrei Azzurra, decedat la numai 49 de ani in urma unei lungi suferinte cauzata de scleroza laterala amiotrofica.

In prima repriza, Italia a jucat incredibil de bine ratand foarte multe ocazii la poarta aparata de Iker Casillas, elevii tehnicianului Cesare Prandelli avand si sprijinul majoritar al  spectatorilor prezenti in tribunele arenei din Fortaleza. De cealalta parte spaniolii au fost de nerecunoscut, cea mai mare ocazie a campionilor iberici fiind irosita de Fernando “El Nino” Torres, cu cateva minute inaintea pauzei.

Dupa reluare, elevii lui Del Bosque au revenit mai atenti pe terem , si echilibrul s-a restabilit, mai mult jocul a fost unul tacticizat, numarul ocaziilor scazand drastic, fata ceea ce s-a intamplat in primele 45 de minute. Dupa 90 de minute, “fluierasul” – politist Howard Webb a fluierat finalul, scorul pe tabela fiind acelasi ca la inceput, 0-0.

Au urmat prelungirile, fiecare dintre cele doua combatante trecandu-si in cont cate o bara, insa tabela s-a incapatanat sa ramana neschimbata timp de 120 de minute si inevitabil, a urmat loteria penalty-urilor spre deliciul tribunei. Buffon si Casillas, cei mai mari portari din lume la ora actuala, fata in fata! Italienii au executat primii si Candreva il invinge cu o scarita pe Casillas! Xavi nu discuta cu Buffon si este 1-1!

Rezerva Aquillani transforma cu emotii, iar Iniesta il imita, scorul este 2-2! De Rossi transforma impecabil, Pique egaleaza sub privirile extaziate ale Shakirai, 3-3! Micutul Giovinco transforma cu o fenta de nebun, Sergio Ramos inscrie si el si este 4-4! Pirlo transforma elegant, Mata face 5-5, si cele doua merg, in continuare, cap la cap!

Montolivo trimite si el in poarta, Busquets egaleaza, incredibil, 6-6! Oare asa o sa tina toata noaptea? Nuuu, Bonucci trage peste poarta, Jesus Navas inscrie, este 7-6  si Spania se califica in finala!  

Duminica seara, in direct, pe TVR 1, Spania va intalni Brazilia in finala Cupei Confederatiilor 2013! In finala mica se intalnesc Italia si Uruguay.

Sursa foto: docbao.vn