CUPA DAVIS 2014: ELVETIA castiga TROFEUL dupa ce ROGER FEDERER a adus punctul decisiv

Roger Federer a adus duminica punctul decisiv echipei de tenis a tarii sale in finala Cupei Davis, Elvetia conducand dupa 4 partide cu scorul de 3-1, dupa ce nr. 2 mondial a dispus cu 6-4, 6-2, 6-2, in numai o ora si 52 de minute, de francezul Richard Gasquet, pe arena din Villeneuve d’Ascq, de langa Lille, in prezenta unui numar record de spectatori – 27.448 spectatori.

Afectat de o persistenta durere de spate inca de la finala Turneului campionilor de la Londra, de saptamana trecuta, Roger Federer a intrat greu in subiect in prima zi a finalei, pierzand la Gael Monfils in 3 seturi, si-a revenit la dublu, alaturi de Stanislas Wawrinka, pentru ca duminica sa etaleze un veritabil recital, cu jocul lui complet, acum bazat si pe un serviciu fara repros — 84 la suta din mingile jucate cu primul serviciu si, record absolut, 100% la cele de pe serviciul 2. In plus a avut 7 asi, fata de numai 3 ai lui Gasquet, care l-a inlocuit in ultimul moment pe Jo-Wilfried Tsonga, care a acuzat o accidentare, ca si la dublu.

CITESTE SI: TURNEUL CAMPIONILOR: NOVAK DJOKOVIC castiga turneul dupa retragerea lui ROGER FEDERER 

Prin acest succes, Elvetia (de fapt, Roger Federer, nr.2 mondial, si Stanislas Wawrinka, nr. 4 mondial, ceilalti echipieri fiind departe in ierarhiile mondiale, dupa locul 500) intra pentru prima oara in posesia Salatierei de Argint, iar Roger Federer isi completeaza un palmares cu adevarat inegalabil, punctat de turnee de Mare Slem, prezente indelungate pe primul loc in lume si o medalie olimpica de aur, la dublu, alaturi de… Wawrinka.

Ultimul meci al finalei, duminica, urmeaza sa opuna pe francezul Gael Monfils lui Stanislas Wawrinka, dar rezultatul nu mai poate influenta decat statistica.  Rezultatele inregistrate in zilele precedente:

CITESTE SI: ROGER FEDERER s-a impus in finala turneului de la Cincinnati 

vineri: 
Stanislas Wawrinka — Jo-Wilfried Tsonga 6-1, 3-6, 6-3, 6-1 
Gael Monfils — Roger Federer 6-1, 6-4, 6-3

sambata: 
Roger Federer/Stanislas Wawrinka — Julien Benneteau/Richard Gasquet 6-3, 7-5, 6-4

 Sursa foto: lequipe.fr