CUPA DAVIS: ADRIAN UNGUR l-a INVINS pe Bar Tzuf Botzer. UPDATE

Echipa Romaniei conduce formatia Israelului cu 1-0, dupa ce tenismanul ADRIAN UNGUR l-a INVINS pe israelianul Bar Tzuf Botzer cu 7-5, 6-3, 6-0, vineri, in Sala Transilvania din Sibiu, in primul meci de simplu al intalnirii din primul tur al Cupei Davis, Grupa I valorica a zonei Europa-Africa.

UPDATE 18.34: ADRIAN UNGUR a declarat imediat dupa l-a invins pe Bar Tzuf Botzer ca aceasta victorie “conteaza foarte mult”.

“Conteaza foarte mult sa incepi cu 1-0. Toata lumea se astepta ca eu sa castig meciul acesta. Am jucat cu o presiune destul de mare si de aceea ma bucur foarte mult ca am reusit sa aduc un punct Romaniei. (…) Nu il cunosteam foarte bine. Ma asteptam sa fie un meci greu, dificil, pe care trebuia sa il castig. In tenis se poate intampla orice, mai ales in Cupa Davis. Daca era un turneu normal, nu cred ca avea asa multe mingi de break”, a spus ADRIAN UNGUR.

Ungur a recunoscut ca “a avut un inceput ezitant” si spune despre victoria impotriva lui Botzer ca nu a fost “cine stie ce victorie”.

“Inceputul meu a fost putin ezitant, el a avut un inceput bun, servea foarte bine in primul serviciu. A fost un moment la 2-2 sau 3-3, cand a avut 0-40 pe serviciul meu, am reusit sa imi mentin serviciul si pana la urma stiam ca o sa fac break”, a spus ADRIAN UNGUR.

ADRIAN UNGUR a avut nevoie de mai putin de doua ore pentru a trece de un adversar inferior, care a jucat insa peste nivelul sau in prima parte a meciului, potrivit Agerpres.

ADRIAN UNGUR (30 ani), aflat pe locul 159 in lume, prima racheta a echipei Romaniei, a mers cap la cap in primul set cu Botzer (21 ani), clasat pe 893 in ierarhia ATP, iar la 5-5 a reusit sa salveze trei mingi de break, dupa care a incheiat setul cu 7-5.

Citeste si: CUPA DAVIS 2015: Adrian Ungur v Bar Tzuf Botzer deschide meciul dintre ROMANIA si ISRAEL

Si mansa secunda a meciului a fost echilibrata in prima sa parte, dar ADRIAN UNGUR a facut un break decisiv la 4-3 si si-a adjudecat setul cu 6-3.

Jucatorul nascut la Pitesti a dominat categoric setul al treilea, pe care l-a castigat cu 6-0, aducand primul punct echipei Romaniei.

ADRIAN UNGUR a debutat in CUPA DAVIS in 2010, contra Ucrainei, aceasta fiind a noua intalnire a sa. Bilantul lui este de 14 meciuri, sapte victorii, sapte infrangeri, toate la simplu. Bar Tzuf Botzer a debutat in CUPA DAVIS in 2014, contra Argentinei, el pierzand pana acum toate cele trei meciuri jucate la simplu.

Citeste si: CUPA DAVIS: FRT a anuntat cat va costa un ABONAMENT la meciul ROMANIA-ISRAEL

Al doilea meci de simplu al intalnirii dintre Romania si Israel ii va opune pe MARIUS COPIL (24 ani), jucator care ocupa locul 168 in clasamentul ATP, si pe Dudi Sela (29 ani), care se afla pe locul 108 in lume. Intre Copil si Sela situatia este egala, 1-1, la meciurile directe, dupa ce israelianul a invins cu 6-4, 6-2 in optimile turneului challenger de la Atena, in 2011, iar Copil (24 ani, 168 ATP) s-a revansat la Quimper (Franta), in 2013, in semifinale, cu 6-3, 6-4.

Echipa care va castiga intalnirea va accede in turul al doilea din Grupa I, Zona Europa-Africa, iar echipa care va pierde va merge la barajul turului 1 al Grupei I, adversara fiind una dintre reprezentativele Sloveniei sau Slovaciei.

Sursa foto: adevarul.ro