CUPA DAVIS: Meciul ROMANIA – SLOVACIA va avea loc la MAMAIA

CUPA DAVIS. Meciul dintre echipele masculine de tenis ale ROMANIEI si SLOVACIEI, din turul al doilea al Grupei I din zona Europa-Africa a CUPEI DAVIS, va avea loc la Tenis Club IDU din Mamaia, in perioada 17-19 iulie, potrivit unui comunicat de presa.

ROMANIA – SLOVACIA. ”In urma solicitarii noastre catre cluburile din tara, pentru a gazdui intalnirea de CUPA DAVIS dintre ROMANIA si SLOVACIA, pe adresa federatiei au venit mai multe cereri. Le-am analizat pe toate si avand in vedere respectarea normelor ITF in ceea ce priveste organizarea unei astfel de competitii, continuarea ideii de a promova evenimentul in cat mai multe orase din tara, precum si dorinta jucatorilor si a staff-ului echipei de CUPA DAVIS a Romaniei, am hotarat ca de data aceasta sa ajungem la Constanta, pe terenul central de la Tenis Club Idu”, a precizat George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis.

CITESTE SI: SIMONA HALEP si FRANCESCA SCHIAVONE, CALIFICATE in optimile probei de dublu la ROMA 

CUPA DAVIS. ”Vreau sa le multumesc tuturor cluburilor care s-au aratat dornice sa ne ajute si, cu siguranta, vom colabora in acest sens, cu alte ocazii. Locul ales, unul de referinta pentru o parte din echipa, speram sa fie de bun augur pentru baietii nostri, care vor face tot posibilul sa califice Romania in barajul spre elita mondiala. Acest lucru va fi posibil si cu ajutorul fanilor pe care ii asteptam in numar cat mai mare”, a mai spus Cosac.

ROMANIA – SLOVACIA. La randul sau, Andrei Pavel, capitanul-nejucator al echipei de CUPA DAVIS a Romaniei, si-a exprimat bucuria ca meciul cu Slovacia va avea loc in orasul sau natal: ”Avem in fata un meci foarte important, cu Slovacia, care ne poate readuce mai aproape de elita mondiala. Ma bucur ca orasul Constanta a fost ales sa gazduiasca aceasta intalnire. Oriunde am juca in Romania ne simtim ‘acasa’, dar sa joci in orasul natal e o motivatie in plus. Pe langa locul de desfasurare, sustinerea suporterilor este cruciala si sunt sigur ca si la Constanta vom avea fani multi si infocati, care vor umple arena si care ne vor ‘ridica’ in momentele-cheie”.

CUPA DAVIS. Alina Idu, managerul Tenis Club Idu, a precizat: “Ne onoreaza decizia Federatiei Romane de Tenis privind gazduirea meciurilor de CUPA DAVIS. Desfasurarea acestui eveniment pentru a doua oara la Constanta, cat si prezenta constantenilor Andrei Pavel si Horia Tecau, componenti ai echipei Romaniei, vor aduce un plus de mandrie iubitorilor de tenis de la malul marii. Tenis Club Idu Mamaia va asteapta sa ne bucuram de tenis impreuna”.

CITESTE SI: SIMONA HALEP s-a calificat in optimile turneului de la ROMA 

ROMANIA – SLOVACIA. Echipa care va castiga intalnirea de CUPA DAVIS de la Mamaia se va califica in barajul pentru Grupa Mondiala, in timp ce echipa care pierde va merge in turul 1 din Grupa I, Zona Euro-Africa, in editia 2016 a competitiei.

ROMANIA si SLOVACIA s-au mai intalnit o singura data in aceasta competitie, in 2002, in SLOVACIA, cand tricolorii (Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu si Victor Hanescu) au castigat intalnirea, cu scorul de 4-1.

Sursa foto: sport.ro