CUPA DAVIS: Organizatorii au anuntat CINE va deschide meciul dintre Romania si Israel

Tenismanul ADRIAN UNGUR il va infrunta pe BAR TZUF BOTZER, vineri, de la ora 13.00, la Sala Transilvania din Sibiu, in primul meci de simplu al intalnirii dintre echipele Romaniei si Israelului, din turul I al Cupei Davis, Grupa I valorica a zonei Europa-Africa.

Al doilea meci de simplu ii va opune pe Marius Copil si principala racheta a oaspetilor, Dudi Sela.

Sambata, de la ora 15.00, este programat meciul de dublu, intre perechile Florin Mergea – Horia Tecau si Jonathan Erlich – Edan Leshem.

Duminica, de la ora 13.00, Adrian Ungur il infrunta pe Dudi Sela (13.00), iar Marius Copil va juca ultimul meci de simplu contra lui Bar Tzuf Botzer.

Romania a invins Israelul in toate cele trei confruntari din CUPA DAVIS, dar acestea au avut loc in urma cu foarte mult timp. In 1962, Romania se impunea cu 4-1 la Bucuresti, in primul tur al competitiei (zona Europa), in 1969 tricolorii invingeau cu 5-0, tot la Bucuresti, in sferturile Zonei B din Europa, iar in 1971, la Tel Aviv, Romania se impunea din nou cu 5-0, tot in sferturile Zonei B.

Citeste si: CUPA DAVIS: FRT a anuntat cat va costa un ABONAMENT la meciul ROMANIA-ISRAEL

Sela (29 ani, 108 ATP) a castigat singurul meci direct cu Adrian Ungur (30 ani, 159 ATP), in 2012, in primul tur la competitia ATP de la Bucuresti, cu 7-6 (2), 6-2.

Intre Copil si Sela situatia este egala, 1-1, dupa ce israelianul a invins cu 6-4, 6-2 in optimile turneului challenger de la Atena, in 2011, iar Copil (24 ani, 168 ATP) s-a revansat la Quimper (Franta), in 2013, in semifinale, cu 6-3, 6-4.

Bar Tzuf Botzer (21 ani, 893 ATP) nu i-a mai intalnit pana acum pe Ungur sau pe Copil in circuitul profesionist.

Citeste si: CUPA DAVIS: SIMONA HALEP si KLAUS IOHANNIS, invitati sa SUSTINA echipa Romaniei

Echipa care va castiga intalnirea va accede in turul al doilea din Grupa I, Zona Europa-Africa, iar echipa care va pierde va merge la barajul turului 1 al Grupei I, adversara fiind una dintre reprezentativele Sloveniei sau Slovaciei.

Sursa foto: facebook.com