CUPA DAVIS: Romania a CASTIGAT meciul cu Israelulul

Perechea FLORIN MERGEA – HORIA TECAU a INVINS cuplul Bar Tzuf Botzer – Edan Leshem cu 6-3, 6-4, 6-4 si a adus punctul prin care echipa de tenis a Romaniei a castigat meciul cu Israelul (3-0), sambata, in Sala Transilvania din Sibiu, in primul tur al Cupei Davis, Grupa I valorica a zonei Europa-Africa.

In turul al doilea al competitiei, Romania va infrunta probabil Slovacia, care conduce Slovenia cu 2-0 dupa prima zi. Meciul se va juca in perioada 17-19 iulie, pe teren propriu.

In prima zi a confruntarii de la Sibiu, ADRIAN UNGUR l-a invins cu 7-5, 6-3, 6-0 pe Bar Tzuf Botzer, iar Marius Copil a dispus de cel mai bun jucator al oaspetilor, Dudi Sela, cu 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4, 6-2.

Citeste si: CUPA DAVIS: Presedintele KLAUS IOHANNIS, INCANTAT de MECIUL DE DUBLU la care a asistat

Dupa ce initial se stabilise ca la dublu sa joace cuplul Jonathan Erlich – Edan Leshem, iar apoi s-a speculat ca Sela va intra in locul lui Leshem, in cele din urma israelienii au optat pentru perechea Bar Tzuf Botzer – Edan Leshem, ambii debutanti la dublu in Cupa Davis si jucand in premiera impreuna, potrivit Agerpres.

Botzer (1.1714 ATP la dublu) si Leshem (1.372 ATP la dublu) au jucat peste locurile ocupate in clasament, au oferit o replica buna valorosilor FLORIN MERGEA (17 ATP) si HORIA TECAU (9 ATP), care, desi au evoluat mai relaxat, au reusit sa se impuna fara emotii si sa aduca punctul decisiv.

Citeste si: CUPA DAVIS: MARIUS COPIL a CASTIGAT al doilea meci al zilei; Romania CONDUCE Israelul cu 2-0

Duminica sunt programate ultimele doua meciuri de simplu, cu importanta doar pentru palmares, Ungur — Sela si Copil — Botzer, conform tragerii la sorti, dar probabil jocurile se vor desfasura in alta configuratie.

Romania a INVINS Israelul in toate cele patru confruntari din Cupa Davis, dar primele trei au avut loc in urma cu foarte mult timp. In 1962, Romania se impunea cu 4-1 la Bucuresti, in primul tur al competitiei (zona Europa), in 1969 tricolorii invingeau cu 5-0, tot la Bucuresti, in sferturile Zonei B din Europa, iar in 1971, la Tel Aviv, Romania se impunea din nou cu 5-0, tot in sferturile Zonei B.

Sursa foto; telegrafonline.ro