CUPA LIGII isi MODIFICA FORMATUL! Cum va arata COMPETITIA

Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a anuntat o schimbare radicala a formatului Cupei Ligii. Gino Iorgulescu, Presedintele LPF, a anuntat schimbarea formatului Cupei Ligii. Astfel, cele 14 formatii prim divizionare vor fi impartite in doua serii pe criterii geografice si vor disputa cate 12 partide, urmand ca primele doua clasate din fiecare serie sa se califice in semifinale.

De asemenea, echipele vor fi obligate sa foloseasca jucatori tineri, avand voie sa aiba in lotul pentru Cupa Ligii numai trei fotbalisti de peste 23 de ani. “Am alcatuit un nou sistem competitional pentru aceasta, o intrecere cu doua serii a cate sapte echipe, Est si Vest. Nu vom incarca absolut deloc calendarul competitional, pentru ca avem in intentie sa programam cele 12 etape ale fiecarei grupe in ziua imediat urmatoare sfarsitului de etapa in Liga 1 Orange. In loturile pentru Cupa Ligii Adeplast vor fi cuprinsi doar trei fotbalisti peste 23 de ani, cluburile de pe prima scena putand astfel sa-si completeze lista de 25 cu fotbalisti tineri, eligibili pentru Liga 1 Orange deopotriva.

Am prevazut apoi semifinale in dubla mansa si, bineinteles, o finala care sa incununeze eforturile participantelor. Asa, fiecare echipa va juca minim 12 jocuri, iar finalistele 15. Ce pregatire mai importanta pentru fotbalistii U 23 poate fi? Sau domnul presedinte Burleanu a uitat de aceasta prioritate a fotbalului romanesc?”, se arata intr-un comunicat al LPF.

Cupa Ligii a fost reinfiintata de LPF in sezonul 2014/2015, competitia promitand premii totale in valoare de un milion de euro celor 14 echipe participante. Primele doua editii au fost castigate de Steaua dupa finale cu Pandurii si, respectiv, Chiajna.

Sursa foto: sport