CUPA LIGII: VIITORUL si ASTRA, primele echipe calificate in sferturi

FC VIITORUL, echipa patronata de GICA HAGI, s-a calificat dramatic in sferturile de finala ale CUPEI LIGII, dupa ce a eliminat la penaltiuri, 8-6, pe FC BOTOSANI, iar ASTRA GIURGIU a trecut in faza urmatoarea a competitiei dupa o victorie clara, 4-1, cu FC BRASOV.

FC VIITORUL si FC BOTOSANU au terminat la egalitate, 2-2, timpul regulamentar de joc din prima optime de finala din CUPA LIGII. Hadnagy a deschis scorul pentru moldoveni in minutul 20, insa Mitrita a restabilit egalitatea dupa un sfert de ora. Daminuta a adus echipa lui Hagi in avantaj in partea secunda, dupa ce a transformat un penaltiFulop a egalat pentru Botosani in minutul 72, astfel ca s-a intrat in prelungiri. Botosanenii au primit imediat o lovitura, Patache fiind autorul unui autogol in minutul 4, insa Acsinte a restabilit inca o data egalitatea la ultima faza de joc. La penaltiuri, Fulop a ratat pentru Botosani, astfel ca Viitorul s-a calificat in sferturi.

Citeste si: CUPA LIGII: STEAUA a cerut doar CINCI BILETE pentru partida din Giulesti 

In cel de-al doilea meci din OPTIMILE CUPEI LIGII, ASTRA GIURGIU a castigat fara emotii partida jucata in deplasare contra celor de la FC BRASOV. Proaspata castigatoare a Supercupei Romaniei a deschis scorul prin Fatai, dupa doar 13 minute de joc, pentru ca acelasi jucator sa mareasca diferenta in minutul 29, reusite sale consemnand si scorul pauzei. In partea secunda, Buga a marcat la doar trei minute de la reluare pentru 1-2 si a reaprins sperantele gazdelor. Takayuki, in minutul 63 si Budescu, peste alte patru minute, au risipit orice emotie si au stability echipa calificata in sferturile Cupei Ligii.

Citeste si: CUPA LIGII: RAPID a invins CS U CRAIOVA si va juca impotriva Stelei in optimi

Programul celorlalte partide din optimile Cupei Ligii:

Sambata, 19 iulie

Otelul Galati vs. Ceahlaul Piatra Neamt / ora 18.00

Rapid vs. Steaua Bucuresti / ora 21.00

Duminica, 20 iulie

CSMS Iasi vs. CFR Cluj Napoca / ora 18.00

Universitatea Cluj Napoca vs. Petrolul Ploiesti / ora 21.00

Luni, 21 iulie

Gaz Metan Medias vs. Pandurii Tg. Jiu / ora 18.00

Concordia Chiajna vs. Dinamo Bucuresti / ora 21.00

 

FC Brasov – Astra Giurgiu 1-4 (Buga ’48/ Fatai ’12, ’28, Takayuki ’63, Budescu ’67)

Viitorul Constanta – ASC Botosani 3-3 (Mitrita ’38, Daminuta ’66, Patache ’94/ Hadnagy ’20, Fulop ’72, Acsinte ‘120) 5-4 dupa penaltiuri