Cupa Mondiala din 2018, ANUNT IMPORTANT facut de FIFA

Rusia asteapta Campionatul Mondial din 2018 si se lanseaza in cel mai ambitios proiect dupa caderea URSS

FIFA vrea sa reduca numarul oraselor-gazda la Cupa Mondiala 2018 din Rusia. Astfel, FIFA a recomandat Rusiei, care va organiza Campionatul Mondial din 2018, sa reduca numarul oraselor care vor gazdui meciuri de la 11 la noua, a anuntat, marti, ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, citat de agentiile de presa.

Dupa experienta de la Cupa Mondiala din 2014 din Brazilia, FIFA a “recomandat ca editia din 2018 sa se dispute in zece stadioane si noua orase”, in loc de “12 stadioane din 11 orase”, asa cum s-a prevazut, a declarat Mutko pentru agentia Interfax.

Citeste si: FIFA a respins apelurile referitoare la retragerea dreptului de gazduire a CM 2018 de catre RUSIA

Inainte de a lua o decizie finala, ministrul s-a declarat pregatit sa viziteze din nou toate orasele-gazda, alaturi de o delegatie a FIFA, asteptata in Rusia in aceasta saptamana.

“Vom lua decizia in functie de nivelul la care se afla pregatirile in fiecare oras”, a adaugat Mutko.

Ministerul a estimat la 20 de miliarde de dolari costul pregatirilor pentru Cupa Mondiala, incluzand construirea de arene in sase orase si renovarea stadionului din Ekaterinburg (Ural).

CITESTE SI: Rusia se pregateste de Campionatul Mondial din 2018. Putin a preluat organizarea celui mai ambitios proiect de dupa caderea URSS