Petrolul Ploiesti castiga Cupa Romaniei dupa 18 ani! Petrolul Ploiesti – CFR Cluj 1-0 (Bokila ‘9)

UPDATE: 23.00: Este randul jucatorilor si antrenorilor de la Petrolul Ploiesti sa-si ridice medaliile si trofeul!

UPDATE: 22.57: In aceste momente jucatorii si staff-ul tehnic al CFR-ului isi ridica  medaliile de vicecampioni!

UPDATE: Jeremy Bokila, autorul singurului gol al finalei, este declarat fotbalistul acestui meci! Congolezul Jeremy Bokila este cel mai bun marcator al Petrolului din acest sezon, si golgheterul acestei editii a Cupei Romaniei cu 6 reusite!

UPDATE: Fosta glorie a gazarilor Mircea Dridea, Anghel Iordanescu si Alexandru Deaconu vor oferi medallile si trofeul !

UPDATE: Petrolul Ploiesti va reveni pe National Arena in data de 10 iulie pentru a disputa Supercupa Romaniei in compania campioanei Steaua Bucuresti!

UPDATE: Antrenorul COSMIN CONTRA (37 de ani) este cel mai tanar tehnician care castiga CUPA ROMANIEI!

UPDATE: Min.90+4: PETROLUL PLOIESTI CASTIGA A TREIA CUPA A ROMANIEI DIN PALMARES! GAZARII CASTIGA UN TROFEU DUPA O PAUZA DE 18 ANI!

UPDATE: Min.90+3: Cadu inscrie, insa golul este anulat pentru motiv de ofsaid.

UPDATE: Min.90+3: Hamza vede si el cartonasul galben.

UPDATE: Min. 90+2: Schimbare la Petrolul. Iese Boudjemaa, intra Achim.

UPDATE: S-au aratat de la margine 4 minute suplimentare.

UPDATE: Min.88: Petrolul trage de timp, jucatorii CFR-ului isi pierd rabdarea… Cartonas galben primit de Romario.

UPDATE: Min.87: Sut senzational al lui Morar, parada pe masura a lui Felgueiras!

UPDATE: Min.87: Contraatac rapid al lui Alcenat insa haitianul greseste serviciul, si Petrolul obtine doar un corner.

UPDATE: Min.85: Sut slab al lui Bokila, Felgueiras retine fara probleme.

UPDATE: Min.83: CFR-ul cere o noua lovitura de pedeapsa prin acelasi Kapetanos, insa Balaj ramane impasibil.

UPDATE: Min.82: Schimbare la Petrolul. Iese Mojica, intra Romario.

UPDATE: Min 81: Schimbare la CFR. Iese Deac, intra Weldon.

UPDATE: Min.79: Ocazie pentru Boudjemaa!!!

UPDATE: Min.79: Cadu primeste si el un cartonas galben.

UPDATE: Min.77: Kapetanos cade in careu, dar grecul nu obtine nimic!

UPDATE: Min.76: Sut foarte bun al lui Morar, respinge frumos Felgueiras.

UPDATE: Min.75: Ocazie pentru Hamza.

UPDATE: In ultimele minute jucatorii CFR-ului pun o presiune constanta asupra defensivei adverse insa nu reusesc sa gaseasca bresa.

UPDATE: Min.73: Gicu Grozav urca in peluza ocupata de suporterii Petrolului si se alatura liderilor de galerie ai ploiestenilor!

UPDATE: Min.72: Schimbare la Petrolul. Iese Grozav si intra Morar!

UPDATE: Min. 66: Boudjemaa il imbranceste pe Camora, insa jocul continua.

UPDATE: Min. 61: Schimbare la CFR. Iese Valente si intra Kapetanos!

UPDATE: Min. 59: Ivo Pinto vede si el un cartonas galben! Crainicul Arenei Nationale anunta ca la acest meci se afla in tribune 30.000 de oameni!

UPDATE: Min.57: Moment amuzant! Centralul Cristi Balaj este “placat” de Mojica, insa arbitrul se ridica repede de la pamant si nu acorda niciun cartonas galben :)!

UPDATE: Min.53: Centrare buna a lui Rui Pedro insa reluarea cu capul a lui Valente este dezamagitoare.

UPDATE: Min.48: Ivo Pinto patrunde in careul petrolist, insa Hoban intervine foarte bine si trimite in corner!

UPDATE: Min.46: A inceput repriza secunda!

UPDATE: Min 45+3: Pauza pe National Arena! Dupa prima repriza Petrolul conduce cu 1-0 pe CFR, gratie golului marcat in minutul 9 de Jeremy Bokila! 6 goluri marcate de Bokila in Cupa Romaniei!

UPDATE: 45+2: Bokila il faulteaza pe Piccolo si se alege cu un cartonas galben!

UPDATE: Min.45: Muresan il faulteaza pe Alcenat si primeste un cartonas galben.

UPDATE: Min.43: Mojica vede si el un cartonas galben.

UPDATE: Min.40: Centrare buna a lui Deac, reluarea cu capul a lui Muresan trece razant pe deasupra portii aparate de Hamutovski!

UPDATE: Min.39: Sutul lui Boudjemaa face ca balonul sa cada pe transversala portii lui Felgueiras!

UPDATE: Min. 37: Centrare periculoasa a lui Rui Pedro, mingea se scurge prin fata portii goale a Petrolului, si Hoban rezolva situatia!

UPDATE: Min.35: Bara pentru Petrolul! Manasse are ghinion, insa a incercat o executie pretentioasa dintr-un unghi apropae imposibil!

UPDATE: Min.34: Incredibila ocazie de egalare pentru CFR! Diogo Valente in situatie de 1 la 1 cu Hamutovski nu reuseste sa il invinga pe portarul veteran al Petrolului!!!

UPDATE: Min.30: Sut bun al lui Mojica din marginea careului, insa ceferistii au noroc, balonul trecand la o palma de una dintre barele portii lui Felgueiras.

UPDATE: Min.22: Panica in tabara prahoveana. Jeremy Bokila acuza o accidentare, golgheterul Petrolului le da emotii suporterilor in galben si albastru!

UPDATE: Min. 20: Primul cartonas galben al finalei este vazut de Alcenat de la Petrolul!

UPDATE: Min. 12: Primul corner al partidei apartine CFR-ului! Hamutovski rezolva fara probleme!

UPDATE: Min.10: Centrare excelenta a lui Mustivar, preluare a lui Bokila, un dribling scurt in fata lui Cadu si sut fara sperante pentru Felgueiras la coltul lung! Petrolul – CFR 1-0!

UPDATE : Min.9: GOOOOOOOOOOOLLLLLLLL Petrolul!

UPDATE: In primele 5 minute niciuna dintre cele doua formatii nu reuseste sa puna in pericol poarta adversa.

UPDATE: 20.45: A inceput meciul! Lovitura de start le apartine gazarilor!

UPDATE: 20.31: In acest moment pe gazon patrund sportivi purtand cele 18 steaguri ale echipelor care au castigat de-a lungul timpului Cupa Romaniei!

UPDATE: 20.28: Valeriu Rachita, fost capitan Petrolul: “Un trofeu nu strica nimanui! Suntem prezenti si cei care am castigat Cupa in 1995! Din punctul meu de vedere absenta lu Marinescu va cantari destul de mult! Eu imi doresc sa castige Petrolul!”

UPDATE: 20.23: Stefan Preda, fost portar Petrolul: “Cred ca o sa fie un meci inchis, este foarte posibil sa se ajunga in prelungiri. Eu sper sa castige Petrolul!”

UPDATE: 20.17: Coincidenta sau nu, in cele doua garnituri de start regasim doar 4 jucatori romani distribuiti in mod egal la Petrolul si CFR: Hoban si Grozav, respectiv Muresan si Deac!

UPDATE: 20.15: Sectoarele destinate suporterilor ceferisti arata dezolant! Cadu si compania vor fi sustinuti la acest meci de aproximativ 250 de persoane!

UPDATE: 20.06: La finala Cupei Romaniei vor asista si jucatorii echipelor nationale ale Romaniei, de seniori si Under 21!

UPDATE: 20.03: Mircea Rednic, fost antrenor Petrolul Ploiesti: “Tin cu amandoua, cu Petrolul pentru ca i-am antrenat si cu CFR pentru ca am copilarit la Cluj!”

UPDATE: 20.01: Miodrag Belodedici: “In aceasta seara vom vedea o echipa cu foarte multi suporteri si una cu foarte multa experienta! Eu sper sa castige Romania!”

UPDATE: 20.00: Fanii Petrolului vor afisa o coregrafie 3D, inspirata din cursele de atletism!

UPDATE: 19.50: In aceste momente ambele formatii fac obisnuitele miscari de incalzire dinaintea partidei!

UPDATE: 19.45: S-au anuntat formatiile oficiale:

PETROLUL PLOIESTI: Hamutovski – Alcenat, Hoban, Manasse, Guilherme – Mustivar, Mojica – Boudjemaa, Hamza, Grozav – Bokila.

CFR CLUJ: Felgueiras – Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – Sare, Muresan – Deac, Rui Pedro, Valente – Maah.

UPDATE:19.42: Cea mai galonata echipa din istoria Cupei Romaniei, o competitie a carei prima editia a avut loc in sezonul 1933/34, este Steaua Bucuresti cu 21 de trofee, in timp ce inca detinatoarea trofeului este Dinamo Bucuresti.

UPDATE:19.40: CFR Cluj s-a calificat de trei ori in ultimul act al Cupei Romaniei si de fiecare data ardelenii au reusit sa ridice trofeul deasupra capului. Mai mult feroviarii clujeni au reusit acest lucru in trei sezoane consecutive: 2007/08, 2008/09 si 2009/10.

UPDATE:19.33: Petrolul Ploiesti s-a calificat in finala Cupei Romaniei dupa o pauza de 18 ani, la ultima prezenta “lupii galbeni” reusind sa dea calculele peste cap si sa se impuna in fata celor de la FC Rapid dupa executarea loviturilor de departajare.

UPDATE:19.30: National Arena se umple incet, dar sigur, la capitolul sustinere avantajul fiind unul covarsitor in favoarea echipei Petrolul Ploiesti.

In aceasta seara cu incepere de la ora 20.45, pe National Arena din Capitala, se va disputa ultimul eveniment important al sezonului fotbalistic autohton, finala Cupei Romaniei Timisoreana, intre Petrolul Ploiesti si CFR Cluj. Partida va fi transmisa in direct de postul ProTv, dar si pe site-ul nostru sub forma de LIVE TEXT.

Petrolul Ploiesti si CFR Cluj se intalnesc pentru prima oara in ultimul act al Cupei Romaniei. Gazarii au castigat acest trofeu de doua ori, in timp ce feroviarii din Gruia au facut-o de trei ori. Cosmin Contra (37 de ani) si Eugen Trica (36 de ani) sunt doi dintre cei mai tineri tehnicieni care au ajuns in finala Cupei Romaniei.

Din punct de vederea al lotului cele mai mari batai de cap o sa le aiba prahovenii, portarul Bornescu si fundasul Geraldo, doua dintre piesele care ofereau stabilitate defensivei “lupilor” fiind suspendati in urma incidentelor petrecute in meciul cu Gaz Metan Medias. Acestora li se adauga accidentatii Marinescu, Cristescu si Sauvadet. In plus Petrolul o sa fie vaduvita si de prezenta celor doi antrenori, principalul Contra si secundul Rosu, si ei suspendati.

De cealalta parte Eugen Trica are tot lotul la dispozitie, asa ca din punctul acesta de vedere, la care se adauga si experienta mai mare a ceferistilor, echipa din Gruia pleaca, oarecum din poll-position. Insa, si petrolistii au atuurile lor: in primul rand cei peste 25 de mii de fani care le vor fi alaturi in tribunele Arenei Nationale, dar si faptul ca sunt recunoscuti drept una dintre cele mai ofensive echipe din Liga I.

Echipe probabile:

Petrolul Ploiesti: Hamutovski – Alcenat, Hoban, Yamissi Manasse, Guilherme – Mustivar, Mojica – Boudjemaa, Hamza, Grozav – Bokila.
CFR Cluj: Felgueiras – Pinto, Cadu, Piccolo, Sepsi – Sare, Muresan – Deac, Rui Pedro, Camora – Maah.

Arbitrul acestei finale va fi Cristian Balaj din Baia Mare, el urmand a fi ajutat la cele doua tuse de Aurel Onita (Constanta) si Valentin Avram (Bucuresti). Cei doi asistenti aditionali sunt Alexandru Tudor (Bucuresti) si Istvan Kovacs (Carei), iar rezerva George Radulescu (Bucuresti). Observator la acest meci va fi presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu (Bucuresti).

Sursa Foto: ploiestiulpatrianoastra.com