Cupa Romaniei: Petrolul Ploiesti – Otelul Galati 1-2 (0-1) / “Lupii galbeni” sunt in finala!

In aceasta seara pe arena “Ilie Oana” din Ploiesti s-a disputat returul primei semifinale din Cupa Romaniei, in care s-au intalnit Petrolul Ploiesti si Otelul Galati. Meciul a inceput de la scorul de 3-0 (n.n. goluri Geraldo, Morar si Bokila) in favoarea “lupilor galbeni”, elevii lui Cosmin Contra avand o evolutie foarte buna in prima mansa a acestui penultim act al Cupei.

Primul unsprezece al gazdelor din aceasta seara a fost privat de o piesa grea, capitanul Marinescu (accidentat). De cealalalta parte “otelarii”, scapati de grijile retrogradarii, si cu cea mai buna garnitura posibila au incercat sa dea lovitura in urbea prahoveana.

Oaspetii au deschis rapid scorul, iar formalitatea la care se gandeau petrolistii s-a transformat intr-o partida de care pe care, ambele formatii trecandu-si in cont alte cateva ocazii bune de a marca. Pana la urma la cabine s-a intrat cu avantajul minim optinut de oaspeti in minutul opt, atunci cand fostul ploiestean Paraschiv l-a intors pe toate partile pe Geraldo si a inscris.

Cosmin Contra a facut mutarea castigatoare inca din startul reprizei secunde atunci cand i-a trimis in teren pe Bokila (nerefacut) si Boudjemaa. Golgheterul la zi al Petrolului, Jeremy Bokila (foto), a avut nevoie de doar 11 minute pentru a-i linisti pe suporterii ploiesteni. Dupa golul egalizator meciul s-a linistit brusc atat ploiestenii, cat si galatenii constientizand ca soarta partidei a fost decisa. Iorga a adus victoria oaspetilor in final dupa ce a transformat lovitura de pedeapsa acordata de centralul Balaj la faultul comis de Romario asupra lui Sarghi.

Cu scorul general de 4-2, Petrolul Ploiesti se califica pentru a patra oara in ultimul act al Cupei Romaniei, competitie pe care au castigat-o de doua ori, ultima oara acum 18 ani, si asteapta meciul de maine pentru a-si afla adversara.

Returul semifinalei cu numarul 2 se va disputa maine seara la Giurgiu, intre Astra si CFR Cluj. In tur scorul a fost egal, 0-0.

Petrolul Ploiesti – Otelul Galati 1-2 (0-1)

Min.8: 0-1: Oaspetii deschid scorul prin veteranul Gabi Paraschiv, fostul jucator al Petrolului reusind sa profite de gafa lui Geraldo Alves si sa suteze balonul in plasa portii aparate de Bornescu.

Min.56: 1-1: Romario a centrat de pe partea stanga si golgheterul Bokila si-a facut, din nou, datoria restabilind egalitatea.

Min.89: 1-2: Romario il faulteaza pe Sarghi in propriul careu si Balaj indica punctul cu var. Iorga transforma penalty-ul si Otelul isi trece in palmares o victorie de consolare.

Petrolul Ploiesti: Bornescu – Alcenat, Geraldo, Manasse, Grecu – Romario, Hoban (61 Mustivar) – Renan (46 Boudjemaa), Cristescu (46 Bokila), Grozav – Hamza. Antrenor: Cosmin Contra

Otelul Galati: Grahovac – Cojoc, Benga, Sarghi, Ljubinkovic – Filip, Giurgiu (70 Tudorie), Neagu (84 Stromajer) – Iorga, Paraschiv (58 Marquinhos), Astafei. Antrenor: Petre Grigoras

Stadion: “Ilie Oana” (Ploiesti)

Arbitru: Cristian Balaj (Baia Mare); Asistenti: Valentin Avram si Eduard Ungureanu (ambii Bucuresti). Rezerva: Marcel Barsan (Bucuresti). Observatori: Cornel Sorescu (Pitesti) si Octavian Goga (Brasov).

Cartonase galbene: Grozav (70), Romario (89) / Filip (22)

Cartonase rosii:

Sursa foto: agentiidepariuri.ro