CUPA „SOCIALXCHANGE & Chess” este organizata in SECTORUL 6

Impartite in alb si negru, tablele de sah ale Complexului de Servicii Sociale din str. Bascov nr. 14-18 isi asteapta competitorii. Prin parteneriatul dintre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) SECTOR 6 si Clubul de Sah M.M. Mihail Marin, in perioada 12–13 decembrie 2015 va avea loc concursul de sah „Cupa SOCIALXCHANGE&Chess”, destinat copiilor cu varste intre 8 si 14 ani.

Copiii se vor infrunta in sistem elvetian, in cadrul a 6 runde, cu un ritm de joc de 61 minute pentru fiecare jucator. Competitia respecta regulamentul FIDE (Federatia Internationala de Sah), fiind inregistrata in cadrul Federatiei Romane de Sah, ceea ce permite acordarea unui punctaj oficial care se ia in calcul la stabilirea ierarhiei nationale si internationale. Arbitrajul este asigurat de domnul Radu Catalin Chirila, arbitru international.

CITESTE SI: MEDALII DE AUR SI ARGINT LA HALTERE, CASTIGATE DE COPII DIN SECTORUL 6

„Evenimentul are o consistenta latura sociala deoarece reprezinta o sansa de afirmare si pentru copiii proveniti din sistemul de protectie a minorilor, ai caror parinti nu pot sustine financiar cheluielile aferente pregatirii si participarii la competitii de anvergura. Ne bucuram sa le fim alaturi si sa ii sustinem in a le oferi o educatie solida”, a declarat primarul RARES MANESCU.

In acelasi registru, competitia va constitui si un bun prilej de promovare in randul participantilor si al spectatorilor a Magazinului Caritabil SOCIALXCHANGE, din SECTORUL 6, un loc in care solidaritatea si responsabilitatea sunt la ele acasa.

Menit sa vina in intampinarea persoanelor si familiilor cu probleme financiare, magazinul primeste donatii din partea cetatenilor sau firmelor, pe care le distribuie celor nevoiasi in schimbul unor activitati de munca in folosul comunitatii. Mai multe informatii pot fi obtinute pe site-ul www.socialxchange.ro.

Sursa foto: primarie6