Cupa Zapezii la sah in Sectorul 6

Primaria Sectorului 6 organizeaza, sambata, in incinta Centrului de Recreere si Dezvoltare Personala „Conacul Golescu Grant”, competitia de sah “Cupa Zapezii”, destinata copiilor si adolescentilor din comunitate. Evenimentul se va desfasura incepand cu ora 10:00.

Impartiti in doua grupe, incepatori si avansati, cei 40 de participanti inscrisi in concurs sunt beneficiari ai programului „Liga Tinerilor Sportivi”, initiat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in scopul prevenirii comportamentelor antisociale si dezvoltarii aptitudinilor de comunicare in randul minorilor.

Ca de fiecare data, organizatorii ii vor rasplati pe castigatori si participanti cu diplome si premii constand in dulciuri si articole sportive.

Citeste si: Primaria Sectorului 6 a intervenit cu toate efectivele pentru combaterea efectelor cauzate de vremea rea

„Liga Tinerilor Sportivi” este un proiect de traditie al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6. Destinat initial copiilor strazii sau celor cu devianta comportamentala, proiectul a fost extins si la alte categorii de beneficiari datorita modalitatilor specifice de stimulare a comunicarii si responsabilizarii pe care le implica lucrul in echipa.

Proiectul are peste 300 de beneficiari si ofera celor interesati ocazia de a participa la o serie de activitati sportive, precum scrima, tenis, fotbal, baschet, arte martiale sau sah. Activitatile se deruleaza in locatii specializate, in cadrul unui program flexibil si sub indrumarea unor instructori calificati.

Programele pun accent pe efectele in plan socio-comportamental, urmarind prevenirea abandonului scolar, a consumului de alcool si droguri sau a comportamentelor antisociale ce pot afecta viitorul copiilor si adolescentilor din comunitatea Sectorului 6.