”Cupa Mos Craciun” la SAH, in Sectorul 6

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 gazduieste, in perioada 13-14 decembrie, prima editie a ”Cupei Mos Craciun” la SAH, a anuntat vineri Primaria Sectorului 6. 

Desfasurata in sistem elvetian, competitia reuneste copii cu varste intre opt si zece ani, care activeaza in cadrul unor cluburi de profil.

Printre concurentii din fata tablelor cu 64 de patrate se numara si copii beneficiari ai programului “Liga Tinerilor Sportivi”, un proiect de traditie al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.

Destinat initial ”copiilor strazii” sau celor cu  devianta comportamentala, proiectul a fost extins si la alte categorii de beneficiari datorita modalitatilor specifice de stimulare a comunicarii si  responsabilizarii pe care le implica lucrul in echipa.

Citeste si: Cupa “SAH ARENA SECTOR 6”, la prima editie

Proiectul are peste 300 de beneficiari si ofera celor interesati ocazia de a participa la o serie de activitati sportive, precum  scrima, tenis, fotbal, baschet, arte martiale sau SAH.

Activitatile se deruleaza in locatii specializate, in cadrul unui program flexibil si sub indrumarea unor instructori calificati. Programele pun accent pe efectele in plan socio-comportamental, urmarind prevenirea abandonului scolar, a consumului de alcool si droguri sau a comportamentelor antisociale ce pot afecta viitorul copiilor si adolescentilor din comunitatea Sectorului 6.

Citeste si: EVENIMENTE dedicate COPIILOR, la Plaza Romania

Competitia de SAH din acest weekend va incepe la orele 10.00, fiind gazduita de Complexul de Servicii de Recuperare pentru Copii cu Dizabilitati din str. Bascov nr. 14-18.

Sursa foto: insport.ro