CURIOZITATI: CUM ERAU VIETILE SEXUALE ALE INCASILOR

Incasii au avut o domnie scurta, intre 1438 si 1533 d.H., in Peru, Bolivia, Ecuador si intinzandu-se pana la Chile, Argentina, Columbia si in Muntii Anzi, unde se afla centrul puterii. Istoricul sexualitatii civilizatiei a fost transmis din generatie in generatie prin arta, mituri si arhitectura.

Cultura sexuala din timpul acestui imperiu era puternic prezenta in ritualuri si traditii, poporul fiind unul foarte libertin din acest punct de vedere, insa odata ce au fost cuceriti de spanioli si au fost impuse regulile stricte ale Bisericii Catolice, multe din capodoperele de arta, sculpturi si cladiri au fost distruse.

Plantele pentru fertilitate
In Anzii peruvieni se gaseste o planta radacinoasa numita Maca, celebra inca de atunci si pana in prezent pentru “puterile” sale miraculoase: creste apetitul sexual si fertilitatea foarte mult. De-a lungul timpului, insa, s-au format si mituri privind aceasta planta: se spunea ca membrii regali nu aveau voie s-o consume pentru ca era prea puternica, iar soldatii o consumau mereu inainte de lupte, pentru ca astfel prindeau energia de care aveau nevoie pentru a-si invinge dusmanii. Totusi, la sfarsitul luptei nu mai aveau voie sa se atinga de Maca pentru a nu viola femeile din satele si orasele cucerite.

Virginitatea
Fiind un popor atat de libertin si promiscuu, virginitatea nu era vazuta cu ochi buni, atat la barbati cat si la femei, pentru ca era considerata o lipsa de experienta si un efort in plus pe care sotul sau sotia il avea de depus in casnicie. Sexul inainte de casatorie era permis si chiar incurajat. Pe de alta parte, exista si o exceptie. Allas, sau femeile caste care slaveau il slaveau pe Inti, zeul Soarelui, nu aveau voie sa intretina relatii sexuale, iar daca totusi faceau contrariul erau pedepsite aspru: ingropate de vii.

CITESTE SI: INTELIGENTA SEXUALA: CE INSEAMNA SA FII “NORMAL/A” IN PAT?

Homosexualitatea
Spre deosebire de societatea in care traim astazi, in care sexele sunt impartite in doua categorii, arheologii si antropologii au descoperit ca incasii imparteau oamenii in trei categorii: femeile, barbatii si Tinkuy, grupul in care erau inclusi si barbati si femei hermafroditi si, cum ii numim acum, travestitii. Tinkuy erau responsabili cu crearea armoniei intre primele doua sexe in timpul ceremoniilor si ritualurilor. In plus, ce noi numim astazi homosexualitate, pentru ei era simetrie, o simetrie importanta in vietile lor, astfel ca barbatii intretineau relatii sexuale cu alti barbati si femeile cu alte femei, insa fara sa fie neaparat gay.

Mariajul
Chiar daca promovau si incurajau sexul liber, casatoria tot avea loc, iar in patura nobila casatoriile erau aranjate pentru a forma si intretine legaturi politice. Imparatul putea avea oricate sotii dorea si adesea se casatorea cu fiicele conducatorilor altor triburi pentru a imbunatati relatiile.

CITESTE SI: TOTUL DESPRE SEX: CELE MAI IMPRESIONANTE… “BARBATII” DIN LUME

Pe de alta parte, pentru clasa muncitoare casnicia insemna altceva. Experienta sexuala inainte de casatorie era necesara, insa dupa ceremonie incasii nu mai aveau voie sa faca sex cu alte persoane, iar legatura ramane pentru tot restul vietii. Dar chiar si in acest caz, mai exista o scapare: inainte de ceremonia de casatorie, mirele si viitoarea mireasa testau viata impreuna. Perioada de “proba” putea dura de la cateva zile si pana la cativa ani, iar ambele familii puteau decide daca cei doi se potrivesc sau nu. Daca mirii hotarau ca nu vor sa ramana impreuna, atunci alegerea le apartinea si puteau alege sa nu se casatoreasca.

Sursa perfecte