TU PE CE CRAC IL TII? De ce multi dintre BARBATI au PENISUL orientat spre STANGA

Penisul este un organ controversat si plin de surprize. Pe langa utilitatea lui in satisfacerea nevoilor fiziologice si in obtinerea placerii sexuale, organul reproducator masculin poate face o multime de „trucuri”. Stiati ca poate functiona „decapitat”?

Publicatia americana pentru femei „Women’s Health” a realizat o lista cu cele mai bizare „talente” ale unui penis, sustinute de studii stiintifice:

CITESTE SI: 8 lucruri pe care barbatii le vor de la femei, dar nu indraznesc sa le ceara

Penectomia este o procedura care implica eliminarea partiala sau chiar totala a penisului si poate fi necesara in cazul in care pe organ apar tumori canceroase. Totusi, potrivit unui studiu brazilian, in cazul unei penectomii partiale, penisul poate inca functiona. Chiar si fara capul membrului, barbatii pot urina, pot face sex si pot ejacula, noteaza bzi.ro.

In cazul barbatilor ale caror penisuri sunt inclinate spre stanga, cum se intampla in cazul majoritatii, parte dominanta a creierului este cea omoloaga, potrivit unei cercetari publicate in revista „Human Reproduction” (n.r. reproducerea umana).

Datorita hormonilor de dezvoltare, atunci cand partea stanga a creierului este dominanta, persoana in cauza este, cel mai probabil, dreptace, are piciorul drept mai mare decat piciorul stang si alte asimetrii corporale. Emisfera stanga a creierului joaca un rol important in vorbire, logica si gandire matematica, in timp ce emisfera dreapta influenteaza orientarea spatiala si perceptia informatiilor senzoriale.

Conform unui studiu realizat la Centrul Medical Oakland din California, barbatii pot elimina lichid seminal si fara sa aiba erectie. Muschii pelvieni se contracta atunci cand ejaculeaza, dar nu sunt direct legati de procesele care determina o erectie.

O cercetare realizata in urma cu cativa ani la Universitatea din Indiana de celebrul cercetator Alfred Kinsey a aratat ca un barbat poate ejacula la o distanta de 2 metri si jumatate. In plus, un studiu din 2014 realizat la Colegiul Medical Weill Cornell din Statele Unite a dezvaluit ca forta cu care ejaculeaza un barbat are legatura directa cu intensitatea orgasmului.

CITESTE SI: 5 greseli pe care le faci cand te saruti

Exista doua tipuri de penis: cele care se maresc considerabil atunci cand sunt in erectie si cele care par mari in majoritatea timpului, dar care nu isi schimba cu mult dimensiunea atunci cand sunt in erectie. In plus, cercetatorii de la Universitatea de Stat din New York au descoperit ca marimea conteaza cand vine vorba de deplasarea materialului seminal spre ovulele femeii. Un penis mai lung vine „la pachet” cu sanse sporite de sarcina.

 Sursa: bewoman