Curiozitati despre RECHINI si miturile din jurul lor, in expozitia “Planet Shark” din Capitala

Expozitia “Planet Shark – Pradator sau Prada”, construita ca o incursiune multisenzoriala de 45 de minute printr-o galerie captivanta, prezentand aspecte din viata rechinilor, de la evolutie pana la miturile care ii incojoara, va putea fi admirata pana pe 15 septembrie, intr-un mall din Capitala.

Potrivit unui comunicat, pana pe 15 septembrie, Grand Cosmos, spatiul expozitional din Baneasa Shopping City din Capitala, va gazdui in premiera in Romania evenimentul “Planet Shark – Pradator sau Prada”.

Gandita si creata pentru a ajuta oamenii sa constientizeze importanta si rolul pe care RECHINII il joaca in ecosistem, expozitia interactiva pune in lumina unele dintre cele mai neintelese creaturi de pe Pamant. Amenintata de interventia umana, aceasta specie risca sa se transforme din pradator in prada.

“Stiati ca specia cea mai mica de RECHIN masoara cat o mana, iar cel mai mare, cat un autobuz? Dar ca acesti pradatori marini au aparut cu mult inaintea dinozaurilor? Stiati ca, zi de zi, in fiecare ora, sunt ucisi 12.000 de RECHINI in lume?”, acestea sunt doar cateva dintre informatiile mai putin cunoscute despre aceasta specie, pe care expozitia “Planet Shark – Pradator sau Prada” le scoate la iveala.

Citeste si: VIDEO: Momentul in care un RECHIN ALB musca dintr-o barca gonflabila plina cu exploratori

Incursiunea multisenzoriala in misterioasa lume a pradatorilor oceanului prezinta, in prima parte, reproduceri de schelete in marime naturala. “Regele” expozitiei este scheletul unui mare RECHIN ALB, cea mai mare specie existenta in prezent, creat pornind de la un specimen real. Alaturi de acesta, vizitatorii pot descoperi o colectie extrem de rara de fosile, cu o vechime de pana la 370 de milioane de ani, precum si maxilare si dinti ai unor exemplare reale. In acelasi timp, vizitatorii vor putea afla informatii detaliate despre anatomia si simturile uimitoare ale RECHINILOR, modul de viata si strategiile lor de vanatoare. Exponatelor din zona anatomiei li se adauga o colectie vasta de obiecte de protectie a scafandrilor, precum custi, armuri si dispozitive electronice.

De asemenea, in cadrul expozitiei, vizitatorii vor putea afla mai multe despre rolul pe care mass-media l-a avut in crearea unei adevarate culturi a fricii fata de RECHINI, printre cele mai spectaculoase exponate numarandu-se mai multe elemente din recuzita folosita in filmul original “Falci” din 1975.

Citeste si: Cea mai periculoasa SPECIE din lume ucide, in fiecare an, sute de mii de oameni. FOTO in articol

“Planet Shark – Pradator sau Prada” infatiseaza, totodata, povesti reale despre intalniri dintre RECHINI si oameni, cu scopul de a darama preconceptiile legate de atacuri. In ultimele decenii, interventia umana – de la poluarea mediului la vanatoarea excesiva – a facut ca RECHINII sa se afle pe lista speciilor amenintate de disparitie. Astfel, “Planet Shark – Pradator sau Prada” prezinta si eforturile de conservare a speciei, precum sistemele de urmarire prin satelit a anumitor exemplare.

Sursa foto: zeceintop.ro