Curs responsabil de mediu: o investiție în viața sănătoasă

Mediul ne furnizeaza tot ce avem nevoie ca sa traim. Suntem racordati la univers prin functiile noastre vitale. Respiram din atmosfera, ne hranim cu ceea ce cultivam sau cu ceea ce se hraneste cu vegetatie de pe pamant, ne spalam cu apa curenta din case si bem apa potabila din pamant.

Energetic? Tot de pamant depindem. Iarna ne incalzim casele cu lemne sau cu electricitatea produsa de forta apelor. Lumina artificiala din timpul noptii este produsa tot de forta apelor care este transformata in energie.

Dar resursele sunt epuizabile. Unele au capacitatea de a se regenera, altele nu. Anumiti antreprenori procedeaza abuziv fata de mediu.

Unii taie pe ras padurile si din cauza acestui gest iresposabil se produc urmatoarele nenorociri:

  1. Au loc alunecari de teren si de cele mai multe ori acestea afecteaza si casele din vecinatate si soselele. Calitatea aerului scade fiindca „fabricile de oxigen” sunt decimate.
  2. Animalele salbatice ramase fara habitat iau cu asalt asezarile din vecinatate si pot fi agresive.
  3. Locurile goale, ramase fara copacii falnici se uratesc.

Iata de ce trebuie sa avem grija de paduri ca de lumina ochilor. Aurul verde valoreaza viata si sanatatea noastra.

Dar comportamentul abuziv al omului nu se rezuma la taiatul padurilor, fiindca:

-in ape sunt deversate substante daunatoare care pot ajunge si in subsol

-in aer se emit gaze toxice rezultate de la procesul de fabricatie. Chiar si masinile care circula pe sosele in numar atat de mare polueaza atmosfera.

-pe anumite terenuri se pun reziduuri care compromit locul respectiv.

Daca se deverseaza grasimea rezultata din bucatarie intr-un loc anume, se poate observa ca ani intregi nu mai creste nimic pe locul respectiv.

Analizand atent procesele, intelegem ca si o brutarie sau o fabrica de lactate polueaza. Dejectiile de la pasari emit si ele dioxid de carbon conform studiilor stiintifice.

Mediul il lasam mostenire copiilor si nepotilor nostri, de aceea firmele si intreprinderile vor fi obligate sa trimita la curs responsabil de mediu cel putin un salariat.

Acest curs este organizat de Cursuriautorizate.eu este acreditat si recunoscut la nivel national, iar pe viitor, in fiecare unitate care desfasoara activitati productive va exista in mod obligatoriu un responsabil de mediu.

Rolul sau va fi sa vegheze ca gradul de poluare sa fie diminuat si sa se investeasca in filtre de aer care retin gazele nocive, in sisteme menite sa transforme produsele poluante in ingrasaminte naturale sau combustibili.

De pilda, am vazut recent la televizor, cum o ferma de crestere a puilor luase de la japonezi un sistem care transforma dejectiile urat mirositoare in ingrasaminte naturale care dadeau rezultate excelente.

In marile restaurante si in cele mici se monteaza separatoare de grasimi sub chiuveta, ca uleiul ramas de la prajeli sa nu fie aruncat in canalizare, sa infunde sistemul si sa polueze solul si panza freatica.

Beneficiile pe care vi le aduc finalizarea acestui curs sunt:

-obtinerea unui certificat valabil pe viata. Este foarte bine sa stii ca aceasta calificare are valabilitate perena si ca nu trebuie sa mai dai alte examene sau sa indeplinesti alte formalitati, cum este cazul schimbarii permisului de conducere sau a cartii de identitate.

-certificatul valabil pe viata este recunoscut in tara, dar si in tarile Uniunii Europene. Este linistitor sa stii ca posezi un document care iti va facilita angajarea in Germania, Spania sau Franta la fel de bine ca in Romania.

-cursurile se desfasoara si in sala, dar si online, prin urmare ai posibilitatea alegerii. Daca doresti socializare si esti din Bucuresti, alegi cursurile fata in fata, iar in timpul pauzei de cafea poti cunoaste intreprinzatori si iti poti face prieteni. Daca esti din provincie si drumul pana in Bucuresti costa, te inscrii la cursurile online.

-costul mic al acestui curs util. Taxa este de 550 de lei, suma pe care o cheltuiesti o data la cumparaturi.

-suportul pe care il primeste cursantul de la profesorii sai foarte bine pregatiti, plus materiale didactice si activitati captivante.

-admiterea la inscriere si a persoanelor care au terminat liceul, dar nu au reusit sa ia diploma de bacalaureat din diferite motive.

Oferta educationala a acestei firme este vasta si poti combina doua-trei cursuri, sa fii sigur ca iti vei gasi o slujba bine platita.

Multe dintre cursuri sunt recunoscute in afara si acesta este cel mai mare avantaj.

Daca obtii un certificat de frigotehnist sau de infirmiera si mai detii si competente de comunicare intr-o limba de circulatie internationala, ai mari sanse sa obtii o slujba bine platita in strainatate.

In aceasta perioada se organizeaza cursuri de machior, de bucatar, de lucrator in cresterea animalelor sau administrator pensiune.

Poti deveni ospatar, camerista, legumicultor sau ajutor de bucatar cu diploma. Sa nu crezi ca oricine poate sau stie sa creasca animale si ca nu ai nevoie de diploma, fiindca in cazul in care detii o ferma de crestere a animalelor si accesezi fonduri europene, ai nevoie si de calificare in domeniul respectiv.

In plus, este bine sa fii pregatit si sa detii cunostintele stiintifice necesare, nu sa actionezi conform traditiei.

Nu mai lasa timpul sa treaca, ci inscrie-te acum la acest curs, fiindca este unul dintre cele mai solicitate. De ce? Fiindca pastrarea unui mediu curat inseamna o viata confortabila si lunga daruita generatiilor viitoare. Investitia merita pe deplin si certificatul de calificare poate fi pasaportul tau catre prosperitate.

Intra acum pe site-ul firmei si alege cursul care ti se potriveste!

Te sfatuiesc sa faci doua-trei cursuri, fiindca nu poti pleca in concedii si poti fructifica acest timp pretios.