CURS VALUTAR: LEUL INCHEIE SAPTAMANA INDECIS

Leul incheie saptamana la acelasi curs in fata euro si a francului elvetian, dar depreciat fata de dolarul SUA, potrivit datelor afisate vineri de Banca Nationala. Cursurile afisate de BNR au fost de 4.55 lei/euro, 4.25 lei/chf si respectiv 4.26 lei/usd (fata de nivelul de luni de 4.18 lei pentru un dolar SUA).

Dolarul s-a intarit joi fata de alte monede majore in urma anuntului peste asteptari privind PIB. Euro a atins un minimum al ultimelor doua saptamani fata de moneda americana la USD 1.0669/EUR dar a revenit in dimineata de vineri la USD 1.0689/EUR. Monedele Europei emergente au slabit fata de euro in aceasta dimineata.

Preturile metalelor pretioase au ramas relativ constante vineri dimineata efectul nefavorabil al intaririi dolarului fiind contrabalansat de caracterul lor de active de refugiu intr-un mediu politic incert (Brexit, apropierea alegerilor in Franta etc). Aurul este cotat cu putin sub 1,245.00 dolari pe uncie, argintul fluctueaza in jurul a 18.10 dolari pe uncie, platina a scazut usor la 945.00 dolari pe uncie, iar pretul paladiului a urcat peste 795.00 dolari pe uncie.

Sursa foto: BNR