CURS VALUTAR: LEUL SE INTARESTE LA MIJLOCUL SAPTAMANII

Leul continua sa se aprecieze in raport cu principalele valute. Analistii economici considera ca acest lucru se datoreaza faptului ca riscurile politice din Romania s-au redus dupa instalarea noului guvern, spun analistii.

“In contextul in care noul guvern a depus juramantul ieri seara, mediul politic intern s-a mai calmat si exista tendinte regionale favorabile, moneda romaneasca ar putea continua sa se aprecieze in perioada urmatoare, evolutie pe care noi o asteptam, mai devreme sau mai tarziu”, arata un raport al ING Bank, publicat joi, citat de News.ro.

Astfel, Banca Nationala a Romaniei a afisat joi un curs de 4.5110 lei pentru un euro, in scadere cu 0,16% fata de sedinta precedenta. Si dolarul s-a depreciat cu 0,77%. Daca miercuri acesta era cotat la 4,3319 lei, joi acesta este evaluat la 4.2984 lei. La randul sau, francul elvetian a scazut de la 4,2210 lei/unitate la 4,2151 lei/unitate. Lira sterlina s-a depreciat si ea, ajungand la 5,2859 lei/unitate. Miercuri, aceasta era cotata la 5,3090 lei/unitate.

Sursa foto: bursa