CURSURI DE CALIFICARE PROFESIONALA in beneficiul grupurilor vulnerabile

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 ofera CURSURI gratuite de FORMARE PROFESIONALA In cadrul proiectului “Europa inclusiva – initiative regionale sustenabile”, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, cursurile se adreseaza persoanelor apartinand urmatoarelor grupuri sociale vulnerabile, cu domiciliul legal in regiunile Bucuresti, Ilfov, Timis sau Teleorman: persoane de etnie roma, persoane cu dizabilitati, tineri peste 18 ani ce parasesc sistemul de protectie al statului, persoane aflate in detentie.

Cursurile ofera diplome de calificare recunoscute de Ministerul Muncii, prin Autoritatea Nationala pentru Calificari, in urmatoarele meserii: frizer, tamplar universal, lucrator in cultura plantelor, lucrator in comert, confectioner-asamblor articole textile, agent de securitate.

Citeste si: SELECTIE pentru persoane dornice sa activeze ca VOLUNTARI in domeniul social

In acelasi timp, au fost selectate doua cursuri care pot fi accesibile persoanelor cu dizabilitati, in mod deosebit, dar nu exclusiv: florar-decorator, operator calculator.

Concomitent, proiectul ofera beneficiarilor consiliere sociala si de dezvoltare a abilitatilor de baza, dar si servicii gratuite de suport pentru cei care acceseaza cursurile de calificare si au in ingrijire persoane dependente. Serviciile constau in acompanierea si indrumarea in relatiile cu institutii publice sau private a persoanelor dependente, copiii cu varsta peste trei ani fiind supravegheati, indrumati si ajutati in efectuarea temelor in cadrul unui centru de zi specializat sau la domiciliu. Copiii mai primesc o masa calda zilnic, pe perioada frecventarii centrului.

Proiectul “Europa inclusiva – initiative regionale sustenabile” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 si are o durata de implementare de 18 luni. Valoarea totala a proiectului este de 9.266.308 lei, din care contributia tuturor partenerilor este in valoare de 796.902 lei.

Citeste si: CURSURI GRATUITE DE CALIFICARE PROFESIONALA pentru tineri peste 18 ani care parasesc sistemul de protectie al statului

Beneficiarul finantarii este Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, parteneri nationali in derularea proiectului fiind Asociatia Institutul pentru Politici Sociale, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Asociatia Centrul de Resurse si Formare in Profesiuni Sociale PRO VOCATIE si Fundatia Sfanta Macrina – Ajutor si Recuperare Medico-Sociala pentru Copiii in Dificultate (ARMS).

Proiectul are ca obiectiv general cresterea oportunitatilor de integrare pe piata muncii a 1.000 de persoane din grupuri vulnerabile, respectiv: 400 persoane de etnie roma, 250 persoane cu dizabilitati, 50 tineri peste 18 ani ce parasesc sistemul de protectie al statului, 300 persoane aflate in detentie.

Persoanele care doresc sa beneficieze de aceste servicii gratuite pot suna la numarul de telefon si de fax 021/410.30.20 interior, 326, sau pot termite un mesaj la adresa de e-mail compartimenthandicappermanent@dgaspc6.com.

Sursa foto: cosmopro.ro