Cursuri de CALIFICARE PROFESIONALA pentru 1.000 de persoane cu nivel redus de studii

Un numar de 1.000 de persoane cu nivel redus de studii sau care au parasit timpuriu scoala vor urma cursuri de CALIFICARE PROFESIONALA in vederea cresterii oportunitatilor de integrare pe piata muncii prin proiectul „Europa Inclusiva – Initiative regionale sustenabile”, care este derulat de Ministerul Muncii in perioada aprilie 2014 – septembrie 2015.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si are o valoare totala de 9.266.308 lei, din care 796.902 lei reprezinta contributia partenerilor Ministerului Muncii. Este vorba despre Asociatia Institutul pentru Politici Sociale, Directia Generala de Asistenta Sociala și Protectia Copilului Sector 6, Asociatia Centrul de Resurse si Formare in Profesiuni Sociale Pro Vocatie si Fundatia Sfanta Macrina – Ajutor si Recuperare Medico-Sociala pentru Copiii in Dificultate (ARMS).

Citeste si: O noua sansa de INCLUZIUNE pe piata muncii pentru PERSOANELE VULNERABILE din trei regiuni ale tarii

Concret, 400 de persoane de etnie roma, 250 cu dizabilitati, 50 de tineri care parasesc sistemul de stat de protectie a copilului si 300 de persoane aflate in detentie se vor califica in meseriile de frizer, tamplar, lucrator in cultura plantelor, lucrator in comert, confectioner-asamblor articole textile si agent de securitate.

Alte doua cursuri selectate, cel de florar-decorator si cel de operator introducere, prelucrare si validare date, sunt accesibile, in mod deosebit, dar nu exclusiv, persoanelor cu dizabilitati.

De asemenea, 300 de femei apartinand unor grupuri vulnerabile vor beneficia, pe parcursul participarii la program, de suport in vederea integrarii socio-profesionale, constand in servicii de acompaniere si ingrijire a persoanelor dependente din familie, inclusiv la domiciliu. Acestea pot fi insotite, de exemplu, la medic sau la diverse institutii ale statului. In plus, cu 360 de copii cu varste mai mari de trei ani se vor derula activitati de petrecere a timpului liber sau scolare, dupa caz, ori chiar de dezvoltare a abilitatilor de viata.

Citeste si: Un numar de 900 de femei vor primi instruire pentru un acces MAI USOR la piata muncii

Suplimentar, 240 de angajati selectati din administratia publica locala, din organizatii ale societatii civile, agentii publice si private care furnizeaza servicii sociale si de ocupare a grupurilor vulnerabile, dar si manageri din Bucuresti si din judetele Ilfov, Teleorman si Timis vor participa la ateliere si grupuri de lucru organizate in scopul dezvoltarii competentelor lor profesionale.

Proiectul se deruleaza in regiunile București–Ilfov, Vest si Sud–Muntenia.