Cursuri de FORMARE PROFESIONALA absolvite de 39 de persoane din grupurile vulnerabile

Un numar de 39 de persoane apartinand grupurilor vulnerabile – persoane cu handicap si persoane de etnie roma, au absolvit cursurile de calificare profesionala derulate prin proiectul “Sanse egale in comunitatea noastra” de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.

Cursurile de calificare profesionala au specializat beneficiarii pentru meseriile de mercantizor, lucrator in comert si legator manual. Absolventii au primit diploma de calificare recunoscuta de catre Ministerul  Muncii, Protectiei Sociale, Familiei si Persoanelor Varstnice si de catre Ministerul Educatiei Nationale prin Autoritatea Nationala pentru Calificari si sunt pregatiti sa fie inclusi pe piata muncii.

Citeste si: Cursuri de utilizare a calculatorului pentru persoane varstnice, in Sectorul 6

In cadrul proiectului, pana in prezent, 60 de persoane participa la cursurile de calificare profesionala, 21 fiind persoane cu handicap, 35 de beneficiari apartin etniei rome, ceilalti fiind tineri care au parasit sistemul de protectie.

Angajatorii interesati sa lucreze cu proaspetii absolventi sunt invitati sa contacteze DGASPC Sector 6 la office@dgaspc6.com sau la numarul de telefon 0730.649.539.

Proiectul “Sanse egale in comunitatea noastra” ofera cursuri gratuite de calificare in meseriile de  mercantizor, confectioner asamblor articole textile, lucrator in comert, legator manual sau peisagist floricultor, pentru persoanele cu dizabilitati, persoanele de etnie roma sau tinerilor care au implinit 18 ani si parasesc sistemul de protectie al statului, cu domiciliul stabil in regiunea Bucuresti-Ilfov, toti participantii primind un suport financiar in valoare de 500 lei lunar pe durata frecventarii lor.

Citeste si: Formare profesionala gratuita in ocupatia de “baby-sitter”, printr-un proiect cu fonduri europene

Proiectul “Sanse egale in comunitatea noastra” este implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordata din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie 6.2 “Imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”.

Proiectul are ca obiectiv general stimularea integrarii pe piata muncii a 220 de persoane care apartin categoriilor sociale vulnerabile si se deruleaza in Bucuresti, sectorul 6, in perioada 1 octombrie 2013 – 1 aprilie 2015, cu o valoare totala de 1.402.018,96 lei din care finantarea nerambursabila este de 1.373.978,58 lei.

Persoanele care doresc sa beneficieze de aceste servicii gratuite sunt rugate sa contacteze Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.

Sursa foto: DGASPC Sector 6