Cursuri de FORMARE SI PERFECTIONARE a profesionistilor implicati in domeniul ocuparii grupurilor vulnerabile

Un numar de 70 de persoane au absolvit cursuri de formare profesionala in cadrul proiectului “Sanse egale in comunitatea noastra”, se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, cursurile au fost in domeniile pedagog social, mediator social, evaluator vocational al persoanelor cu dizabilitati. Persoanele sunt manageri, angajatori, membrii ai societatii civile, factori de decizie din domeniul integrarii socio-profesionale a grupurilor vulnerabile, personal al agentiilor publice/private care furnizeaza servicii sociale si de ocupare, personal al administratiei publice locale.

Citeste si: CURSURI GRATUITE DE CALIFICARE PROFESIONALA pentru tineri peste 18 ani care parasesc sistemul de protectie al statului

Cursurile au vizat instruirea si perfectionarea persoanelor implicate in procesul de ocupare a grupurilor vulnerabile, fiind parte integranta a proiectului “Sanse egale in comunitatea noastra”, derulat de Directia  Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 prin intermediul unei finantari nerambursabile acordata din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Citeste si: Aproximativ 40 de SPECIALISTI si MANAGERI discuta despre DISCRIMINARE si EGALITATEA DE SANSE in Romania

Proiectul “Sanse egale in comunitatea noastra” are ca obiectiv general stimularea integrarii pe piata muncii a 220 de persoane care apartin categoriilor sociale vulnerabile.

Proiectul se deruleaza in Sectorul 6, in perioada 1 octombrie 2013 – 1 aprilie 2015, cu o valoare totala de 1.402.018,96 lei, din care finantarea nerambursabila este de 1.373.978,58 lei.