CURSURI de manager de proiect si competente antreprenoriale, pentru 80 de FEMEI din Bucuresti si alte trei judete

Un numar de 80 de FEMEI din Bucuresti, Ilfov, judetele Bacau si Galati au participat in prima jumatate a lunii octombrie la CURSURI de manager de proiect si competente antreprenoriale, organizate in cadrul programului ”EVA – Competente si abilitati pentru initiative antreprenoriale de succes ale femeilor”, a anuntat miercuri Primaria Sectorului 6.

Cele 49 de participante la cursurile desfasurate la Bucuresti si Galati au trecut cu succes examenul de promovare, obtinand certificate de perfectionare autorizate de Autoritatea Nationala de Calificari.

CURSURILE se adreseaza FEMEILOR care sunt interesate sa isi dezvolte competente cheie pentru initierea si dezvoltarea unei initiative antreprenoriale de succes. Participantele la curs provin din sectoare diverse de activitate precum furnizarea de servicii sociale, comert, servicii publice.

Citeste si: Primul CENTRU-PILOT EDUCATIONAL gratuit, lansat in Sectorul 6

CURSURILE au clarificat si dezbatut aspecte privind conceptele de baza din managementul proiectelor, identificarea si justificarea problemei, cine sunt factorii interesati si cum influenteaza ei implementarea unui proiect, cum se planifica activitatile si cum este realizata monitorizarea acestora. Participantele primesc consultanta pentru dezvoltarea unui proiect propriu, unei idei de afaceri, componenta practica foarte importanta in cadrul careia FEMEILE au elaborat planul de afaceri pentru ideea lor.

In cadrul proiectului, 800 de FEMEI vor fi calificate in meserii precum: frizerie, cosmetica, baby sitter, florar-decorator, ingrijitor la domiciliu, lucrator social, 175 FEMEI care doresc sa dezvolte o afacere vor primi consultanta si suport, 100 de FEMEI vor fi specializate in domeniul antreprenoriatului si managmentului de proiect, 15 FEMEI vor dezvolta prima retea interprofesionala dedicata FEMEILOR, 15 femei vor participa la o vizita de studiu in  Marea Britanie,  cinci femei vor primi 10.000 lei pentru dezvoltarea unei afaceri.

Citeste si: Un numar de 900 de femei vor primi instruire pentru un acces MAI USOR la piata muncii

Proiectul “EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”  se adreseaza  femeilor din Bucuresti, Ilfov, Bacau si Galati care doresc sa se califice pentru a avea un loc de munca mai bun, celor care doresc sa isi deschida propria afacere, oferindu-le sansa la recalificare profesionala sau perfectionare, participantele primind totodata consultanta si suport, precum si subventii.

Proiectul este derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studi iEuropene SRL, Fundatia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL si Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6