CURSURI DE PERFECTIONARE pentru angajatii DGASPC Sector 6

Un numar de 17 angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASP) Sector 6 vor participa, in perioada 26-27 noiembrie, la cursul de asistenta sociala aplicata, organizat in cadrul  programului de formare profesionala continua in administratia locala, a anuntat marti Primaria Sectorului 6.

Cursul este sustinut de patru profesionisti cu experienta, membri ai Colegiului National al Asistentilor Sociali, si va aborda teme precum: metode si tehnici in asistenta sociala, harta serviciilor oferite, relatia asistent social/beneficiar, codul deontologic, procesul de evaluare in asistenta sociala, interventia in asistenta sociala, prezentarea legislatiei in vigoare si modificarile aparute.

Vor fi utilizate metode pedagogice interactive, bazate pe jocuri de rol si principii ale invatarii adultilor.

Citeste si: Se cauta specialisti dornici sa activeze ca VOLUNTARI in domeniul social pe raza Sectorului 6

Toti cei 17 cursanti sunt angajati ai unor servicii precum interventii in regim de urgenta, prevenirea separarii copilului de familie sau interventii in caz de abuz, neglijare exploatare, fiind implicati in lucrul direct cu copilul aflat in situatii de risc si familia acestuia.

In cadrul aceluiasi program de formare continua se desfasoara si cursul de “Introducere in animatie socio-educativa”, destinat unui numar de 20 de referenti din Centrul pentru Copii cu Dizabilitati Domnita Balasa.

Citeste si: REZULTATELE proiectului “Sanse egale in comunitatea noastra”, la un an de la inceperea implementarii

Cursul are ca scop pregatirea educatorilor din centru in vederea initierii unor programe de educatie non-formala pentru copiii cu dizabilitati auditive, având urmatoarea tematica: tipuri de activitati de animatie, clasificarea jocurilor, principii de baza in moderarea activitatilor ludice, continutul unei sesiuni de animatie, – jocuri de grup cu si fara materiale, jocuri de competitie, ateliere de creare de jocuri.

Participantii au beneficiat de materiale suport pentru curs si un ghid de animatie in format on-line, metodele de sustinere a temelor mai sus-mentionate fiind practice: exemplificare, brainstorming, puneri in scena si testare prin animarea/moderarea unui joc la alegere.