Cursuri gratuite de calificare profesionala pentru persoanele de etnie roma, organizate de Primaria Sectorului 6

Persoanele de etnie roma se pot inscrie la cursurile de formare profesionala organizate in cadrul proiectului “Sanse egale in comunitatea noastra”, care este derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, au anuntat joi reprezentantii institutiei.

Cursurile sunt gratuite, toti participantii primind un suport financiar in valoare de 500 lei lunar pe durata frecventarii lor. Cursuri de formare profesionala sunt pentru meseriile de mercantizor, confectioner asamblor articole textile, lucrator in comert, legator manual si peisagist floricultor.

Proiectul “Sanse egale in comunitatea noastra” este implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordata din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Citeste si: Peste 12.000 de persoane au participat la Bursa locurilor de munca

Proiectul are ca obiectiv general stimularea integrarii pe piata muncii a 220 de persoane care apartin categoriilor sociale vulnerabile si se deruleaza in Sectorul 6, in perioada 1 octombrie 2013 – 1 aprilie 2015, cu o valoare totala de 1.402.018,96 lei din care finantarea nerambursabila este de 1.373.978,58 lei.

Persoanele care doresc sa beneficieze de aceste servicii gratuite sunt rugate sa contacteze Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.

Sursa foto: bzi.ro