CURSURI GRATUITE de SCRIMA pentru COPII, in Sectorul 6

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 invita COPIII dornici de a invata sportul nobil – SCRIMA, cu varste cuprinse intre 7 si 9 ani, sa se inscrie la CURSURILE GRATUITE organizate la Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala “Conacul Golescu Grant”, a anuntat printr-un comunicat Primaria Sectorului 6.

Cei mici sunt asteptati insotiti de parinti in zilele de marti si joi de la ora 14.00 la ora 16.00, vineri intre orele 17.00 si 19.00 si sambata de la ora 9.00 la ora 11.00.

Actele necesare pentru inscriere sunt: copie dupa Cartea de Identitate sau dupa certificatul de nastere, adeverinta medicala din care sa rezulte ca este apt sa practice acest sport si o cerere tip completata.

Citeste si: SCOALA PENTRU PARINTI din Sectorul 6 face INSCRIERI

“Duelurile de scrima ne poarta cu gandul la curtea regala franceza, la muschetarii lui Dumas sau la nobletea gandirii si actiunilor lui Don Quijote. Cavalerii au fost forta suprema pe campul de batalie timp de secole si creeaza o anumita eleganta si prestanta. In zilele noastre duelurile au disparut din viata cotidiana, dar s-au transformat intr-un sport frumos – scrima”, se spune in comunicat.

Proiectul “Liga Tinerilor Sportivi” este derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 6 si vizeaza latura socio-comportamentala a acestui tip de activitati, cu accent pe prevenirea abandonului scolar, a comportamentelor antisociale ce pot afecta viitorul COPIILOR si adolescentilor din comunitate, precum si de dezvoltare armonioasa, o viata sanatoasa prin sport.

Concomitent, proiectul ofera celor interesati ocazia de a participa la o serie de activitati sportive, in scopul petrecerii timpului liber si al cultivarii propriilor talente: scrima, tenis si fotbal.

Citeste si: CURSURI DE VOLUNTARIAT in DOMENIUL SOCIAL, in Sectorul 6

“Rezultatele asteptate in urma realizarii acestui proiect sunt benefice dezvoltarii psiho-afective si sanatatii a copiilor implicati. Cei mici vor fi asistati si consiliati in vederea optimizarii rezultatelor scolare si a comportamentului social, vor invata comunicarea asertiva si negocierea pasnica. De asemenea, copiii vor invata sa-si controleze emotiile si impulsivitatea, gasind totodata si o alternativa educativa de petrecere a timpului liber”, se mai arata in text.

Peste 200 de copii beneficiaza anual de proiectul “Liga Tinerilor Sportivi”, care a debutat in anul 2002, fiind un proiect cu traditie al DGASPC Sector 6.

Destinat initial copiilor cu devianta comportamentala, proiectul a fost extins si la alte categorii de beneficiari, datorita modalitatilor specifice de stimulare a comunicarii si responsabilizarii pe care le implica activitatea sportiva in cadru organizat si lucrul in echipa.

“Pe fondul consumului de produse alimentare mai putin bogate in nutrienti necesari cresterii si dezvoltarii armonioase, precum si sedentarismul/lipsa de miscare fizica, care o implica jocurile pe calculator, tableta, telefon, acest proiect vine sa readuca in atentia celor mici jocul in aer liber, camaraderia si practicarea unui sport nobil”, se mai spune in comunicat.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6