CURSURI SUSPENDATE partial in 17 unitati de invatamant din judetul Iasi, din cauza DRUMURILOR INZAPEZITE

O parte din CURSURI au fost SUSPENDATE, miercuri, in 17 unitati de invatamant din judetul Iasi, in conditiile in care aproximativ 1.200 de elevi si mai multi profesori nu au putut ajunge la scoli din cauza DRUMURILOR INZAPEZITE.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, miercuri dimineata, cursurile in 17 unitati de invatamant din judet se desfasoara cu probleme.

Astfel, 280 de elevi de la Scoala gimnaziala Mironeasa si 95 de elevi din clasele I-IV de la Scoala primara nr. 3 tot din localitatea Mironeasa nu au facut ore intrucat profesorii nu au putut ajunge la unitatile de invatamant din cauza drumurilor inzapezite.

”Drumul Scanteia-Mironeasa este blocat, nu s-a actionat cu utilaje de deszapezire si cadrele didactice nu au putut ajunge la scoala. La ciclul primar cursurile se desfasoara normal, cadrele didactice sunt din localitate“, au precizat reprezentantii ISJ Iasi.

Citeste si: GALATI: MICROBUZ cu 26 de ELEVI a fost BLOCAT din cauza VISCOLULUI

De asemenea, in comuna ieseana Todiresti, 500 de copii de la sase unitati de invatamant nu au putut ajunge la cursuri din cauza viscolului. In aceste conditii, la scolile respective o parte din cursuri au fost suspendate, urmand sa fie reluate imediat ce drumurile vor fi deblocate.

In comuna Harmanesti, CURSURILE au fost SUSPENDATE pentru 124 de elevi din clasele I-IV de la Scoala Harmanestii Vechi. Totodata, 70 de prescolari de la gradinita cu program normal din aceeasi localitate nu au ajuns la ore din cauza zapezii.

In localitatea Rediu, sunt afectati 36 de elevi, fiind asteptata interventia unei freze pentru a debloca drumul spre scoala.

Citeste si: UNITATI DE INVATAMANT INCHISE in doua judete, din cauza VREMII NEFAVORABILE

Probleme similare exista si in localitatile Cucuteni, Ruginoasa, Ipatele, Cristesti, Ipatele si Draguseni, cateva dintre situatii rezolvandu-se partial prin interventia autoritatilor locale.

Sursa foto: vremeanoua.ro