Curtea Constituțională a amânat o decizie în cazul Belina

Curtea Constituțională a amânat pentru 23 noiembrie dezbaterea sesizării lui Călin Popescu-Tăriceanu referitoare la ancheta DNA legată de modul în care au fost adoptate în Guvern hotărârile referitoare la insula Belina.

Tăriceanu a cerut CCR să constate un conflict juridic de natură constituțională între Parchet și Guvern. Valer Dorneanu, președintele Curții, a precizat la ieșirea de la ședință că au absentat joi doi magistrați constituționali. Aceștia nu vor participa nici la deliberările și votul de săptămâna viitoare în acest caz.

In transmisia video a ședinței se vedea că lipseau judecătorii Maya Teodoroiu și Ștefan Minea (amândoi numiți de Parlament). Dorneanu a mai spus că s-a amânat decizia “pur și simplu pentru o analiză mai aprofundată a datelor care sunt deja în dosar, inclusiv cu privire la punctele de vedere susținute azi în ședința”.

La cererea premierului Tudose, ministrul Justiției le-a prezentat joi judecătorilor CCR argumentele în favoarea sesizării lui Tăriceanu. El a spus că DNA nu are competențe de a ancheta legalitatea sau oportunitatea emiterii unei hotărâri de Guvern.

La rândul sau, procurorul trimis de DNA a susținut că rolul CCR nu este e de a exonera funcționarii de rang înalt. Procurorul a mai spus și că nu poți să impui procurorului unde să facă anchetă sau nu.

Sursa foto: realitatea