Curtea Constitutionala a aprobat eutanasierea maidanezilor ! Protestatarii fac circ in fata Senatului UPDATE

UPDATE: Protestatarii care s-au adunat in fata Senatului pentru a demonstra impotriva legii care permite eutanasierea cainilor maidanezi s-au intins pe Calea 13 Septembrie din Capitala, traficul fiind blocat in aceste momente. Unii dintre ei au lesinat, altii forteaza intrarea in Senat.

Legea privind eutanasierea cainilor maidanezi are cale libera catre promulgare dupa ce magistratii de la Curtea Constitutionala, prin vocea presedintelui institutiei Augustin Zagrean, a anuntat acest lucru.

Magistratii au hotarat ca legea privind eutanasierea cainilor maidanezi este constitutionala.  Astfel, din punct de vedere al constitutionalitatii, legea care permite eutanasierea cainilor comunitari la 14 zile dupa ce vor fi tinuti in adaposturi, are cale libera catre promulgare. Proiectul de lege privind cainii fara stapan a fost adoptat in 10 septembrie de Camera Deputatilor cu 266 de voturi pentru, 23 de voturi impotriva si 20 de abtineri.

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins sesizarea de neconstitutionalitate formulata de cei 30 de parlamentari romani. Traian Basescu, presedintele Romaniei,  are la dispozitie zece zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial pentru a o promulga.

Sursa foto: realitatea.net