CCR: Judecatorii noi au depus JURAMANTUL! UPDATE

Cei trei noi judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei – LIVIA STANCIU, ATTILA VARGA si MARIAN ENACHE – depun juramantul miercuri, la ora 11:00, la Palatul Cotroceni, si isi preiau oficial mandatul. Urmatorul pas va fi desemnarea presedintelui Curtii Constitutionale pentru urmatorii 3 ani, din randul celor 9 judecatori. 

UPDATE: 11.40: Noii judecatori constitutionali Livia Stanciu, Marian Enache si Attila Varga au depus, miercuri, juramantul la Palatul Cotroceni, urmand ca incepand de astazi sa isi ia in primire mandatele la Curtea Constitutionala.

La ceremonie au fost prezenti Florin Iordache, presedintele interimar al Camerei Deputatilor, Thedor Atanasiu, vicepresedintele Senatului, Vasile Dancu, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, precum si o parte dintre membrii CCR mai vechi, alaturi de mai multi consilieri prezidentiali.

STIRE INITIALA

Livia Stanciu a fost desemnata judecator la Curte de catre presedintele Klaus Iohannis, Attila Varga – de Camera Deputatilor, iar Marian Enache – de Senat.  Pe 9 iunie, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea Liviei Stanciu in functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei.  Attila Varga a primit aviz pozitiv din partea Camerei Deputatilor, pe 8 iunie, pentru a ocupa functia de judecator la CCR. 

 
CITESTE SI:  CEI TREI NOI JUDECATORI DE LA CCR VOR DEPUNE JURAMANTUL IN DATA DE 13 IULIE
 
Pe 7 iunie, Senatul a decis numirea deputatului Marian Enache in functia de judecator la Curtea Constitutionala. Ulterior, senatorii liberali au contestat, la CCR, Hotararea Senatului nr. 80 din 7 iunie 2016 privind numirea lui Marian Enache judecator constitutional, pe motiv ca acesta nu a avut sustinerea unui grup parlamentar. Pe 29 iunie, Curtea Constitutionala a Romaniei a respins sesizarea PNL. 

Curtea Constitutionala a declansat procedura de numire a trei judecatori avand in vedere ca in data de 13 iulie expira mandatele lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader si Valentin Puskas. Presedintia a numit un judecator in locul lui Augustin Zegrean, Camera Deputatilor, in locul lui Tudorel Toader, iar Senatul in locul lui Valentin Puskas.

 
Sursa foto: