CURTEA CONSTITUTIONALA, sesizata la cererea GRIVCO in legatura cu modul de punere a SECHESTRULUI

Curtea Constitutionala

CURTEA CONSTITUTIONALA a fost sesizata cu privire la modul de punere a SECHESTRULUI, prevazut in Codul de procedura penala, in urma unei exceptii de neconstitutionalitate ridicata de GRIVCO si Compania de Cercetari Aplicative si Industriale (CCAI), la Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

Mai exact, Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri sa sesizeze CURTEA CONSTITUTIONALA cu exceptia privind neconstitutionalitatea articolului 250 alinetul (6) al Codului de procedura penala, “impotriva modului de aducere la indeplinire a masurii asiguratorii luate de catre judecatorul de camera preliminara ori de catre instanta de judecata, procurorul, suspectul ori inculpatul sau orice alta persoana interesata poate face contestatie la acest judecator ori la aceasta instanta, in termen de trei zile de la data punerii in executare a masurii”.

Aceasta exceptie de neconstitutionalitate a fost ridicata de catre cele doua societati in cadrul procesului in care GRIVCO si CCAI conetsta sechestrul pus in cadrul sentintei data in dosarul privind fraudarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Citeste si: GRIVCO nu ar fi cumparat niciodata ICA SA cu o suma ridicola daca nu intervenea VOICULESCU

Pe de alta parte, prin aceeasi sentinta, CAB a respins, in mod defintiv, cererile de suspendare a judecarii cauzei si a respins ca inadmisibile contestatiile formulate de Grivco si CCAI.

La sfarsitul lunii august, Agentia Nationala de Administrare Fiscala anunta ca a inceput procedurile de confiscare a terenurilor si cladirilor GRIVCO si Antena, raportand periodic catre DNA stadiul procesului de trecere in proprietatea statului a imobilelor indicate in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul ICA, pe DAN VOICULESCU la zece ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe SORIN PANTIS, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

Citeste si: Avocatii trustului Intact cer retragerea contestatiei pe sechestru

In acest dosar, prejudiul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunand confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme GRIVCO.