Curtea de Apel a anulat raportul ANI in cazul de incompatibilitate a lui Remus Cernea

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a anulat raportul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) prin care s-a constatat ca Remus Cernea a fost in incompatibilitate, in calitate de deputat si administrator al unei societati comerciale. Decizia va fi atacata cu recurs de catre ANI.

Instanta a admis, luni, cererea lui Remus Cernea de anulare a raportului ANI din 17 octombrie 2013.

ANI a constatat atunci ca deputatul Remus Cernea a fost in incompatibilitate, intrucat a detinut simultan si functia de administrator al SC Sed Nove SRL, in perioada 20 decembrie 2012 – 20 septembrie 2013.

Citeste si: ANI: Deputatul PDL Mircea Marian, in incompatibilitate

In schimb, deputatul arata, tot in 17 octombrie 2013, ca a fost administrator al unei firme care nu a avut nicio activitate timp de 6 ani, iar la inceputul mandatului de deputat si-a cedat partile sociale, in valoare de 100 de lei, fiind inlocuit din functia de administrator.

Contactat de Mediafax, presedintele ANI, Horia Georgescu, a spus ca institutia pe care o conduce va face recurs la decizia CAB de luni.

Potrivit lui Remus Cernea, dupa validarea mandatulului sau de deputat, “in cel mai scurt timp posibil si inlauntru termenului de 15 zile prevazut de art. 83 alin. 1 din Legea nr. 161/2003”, a sesizat “posibila situatie de incompatbilitate” si a aratat ca opteaza pentru demnitatea publica si demisioneaza din functia de administrator al societatii comerciale respective.

Sursa foto: arq.ro