CURTEA de APEL a decis, DEFINITIV, ca medicul GHEORGHE BURNEI nu poate profesa in spitale de stat

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, joi, ca medicul ortoped Gheorghe Burnei, judecat pentru cateva fapte de luare de mita de la pacienti, nu poate profesa din nou in spitale de stat. Hotararea este definitiva. Tribunalul Bucuresti decisese, vinerea trecuta, ca Burnei poate profesa din nou in spitalele publice, inclusiv la Spitalul “Marie Curie”, hotarare care a fost contestata de procurori. 

Gheorghe Burnei a fost trimis in judecata pe 8 iunie, fiind acuzat de mai multe infractiuni de luare de mita, dupa ce ar fi cerut bani de la parinti pentru a le opera copiii internati la Spitalul ‘Marie Curie’ din Bucuresti. Procurorii sustin ca exista indicii privind savarsirea de catre Gheorghe Burnei a unor infractiuni contra vietii si contra integritatii corporale sau sanatatii, in care victimele sunt minori aflati anterior intr-o stare de sanatate precara, stare pe care Burnei a agravat-o prin actiunile sale intentionate.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la parintii ai caror copii urmau sa fie operati, insa dupa ce efectua interventiile chirurgicale le permitea parintilor “sa il gratifice” cu diverse sume. In anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior interventiei chirurgicale, incercand sa le mascheze intr-o forma aparent legala, incheind un inscris sub semnatura privata pe care il intitula contract de donatie. Persoanele care ajungeau la Burnei si care ii ofereau mita erau parinti ai caror copii aveau anumite deficiente fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical.

Totodata, Burnei ii interna pe copii pentru perioade indelungate de timp, nejustificate medical, sau ii interna in mod repetat, fara a le efectua nicio interventie chirurgicala, pentru a-i determina astfel pe parinti sa ii dea bani sau alte foloase pentru efectuarea interventiilor chirurgicale. Anchetatorii il mai acuza pe medic ca apela si la amenintari cu refuzul efectuarii operatiei daca parintii nu se conformau cererilor sale.

Sursa foto: realitatea