CURTEA de APEL a decis: Echipa lui GIGI BECALI nu se mai poate numi STEAUA BUCURESTI

Echipa lui Gigi Becali a pierdut, miercuri, procesul cu cei de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua si nu mai poate purta numele campioanei Europei din 1986. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata de parti la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), informeaza postul de televiziune Dolce Sport.

UPDATE 3: Gigi Becali a anuntat cum va schimba numele echipei in cazul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie va mentine decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti. Becali a spus ca echipa sa se va numi FCSB, iar ultima litera va veni de la numele sau.

“Numele o sa fie FCSB. Adica Fotbal Club Sportiv Becali!”, a anuntat Becali la Digi Sport. El a precizat ca nu crede ca aceasta decizie ii va indeparta pe suporteri de echipa. “La fotbal daca ai performanta, ai suporteri indiferent de nume! Nu conteaza numele, ci performanta”, a completat Becali.

De asemenea, Becali a prezentat si doua situatii incredibile pentru care considera ca a pierdut la Curtea de Apel. “Aici sunt doua situatii. Unu: La Curtea de Apel este o judecatoare de la sectia civila careia i-am facut plangere penala sau doi au intervenit serviciile militare, iar cu aia nu te pui. E vorba de FBI, e toata puterea! De aici se dirijeaza Romania. La recurs vedem daca e de sus ordinul sau e doar o rautate”, a conchis Becali.

UPDATE 2: Curtea de Apel Bucuresti a explicat in ce consta interdictia clubului patronat de Gigi Becali de a folosi numele “Steaua Bucuresti”. Conform minutei deciziei de miercuri, echipa lui Becali nu va putea folosi numele “Steaua” si “Steaua Bucuresti” “in special in competitiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice forma, in inscrierile in asociatiile si federatiile sportive”.

Cu alte cuvinte, echipa lui Becali nu va mai avea nicio legatura cu numele “Steaua”, daca decizia va fi mentinuta si de Inalta Curte de Casatie si Justitie. De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a obligat Registrul Comertului sa radieze numele “Steaua Bucuresti” din denumirea inscrisa de echipa lui Becali.

Totusi, judecatorii au respins cererea CSA Steaua de a primi daune in acest proces. De asemenea, echipa lui Becali si Armata se mai afla intr-un proces si la Tribunalul Bucuresti. Reprezentantii Armatei solicita ca Becali sa plateasca despagubiri in valoare de aproximativ 37 de milioane de euro dupa ce a folosit ilegal marca Steaua timp de zece ani.

UPDATE 1: Directorul tehnic al echipei de fotbal din cadrul CSA Steaua, Marius Lacatus, a comentat decizia Curtii de Apel Bucuresti, care a stabilit ca gruparea lui Gigi Becali nu are dreptul sa foloseasca numele “Steaua Bucuresti”.

CITESTE SI: LOVITURA FATALA! ARMATA il acuza de FALS pe GIGI BECALI – DOCUMENTE OFICIALE

Lacatus spune ca aceasta este o veste buna, intrucat intre cele doua echipe nu vor mai exista confuzii. “Pentru noi este cu atat mai bine. Nu vor mai exista interpretari, va exista o singura echipa Steaua, cea a Armatei. Lucrurile vor fi clare. Ne bucuram pentru decizia care s-a luat. Cei care s-au ocupat cu acest proces din partea CSA inseamna ca au avut dreptate. Este o lovitura greu de suportat pentru Gigi Becali. Insa acum suntem obligati sa facem performanta, sa aducem rapid echipa Armatei intr-o liga superioara”, a spus Lacatus pentru jurnalstiii de la Fanatik.

STIRE INITIALA

Dupa ce au pierdut litigiul pentru marca Steaua, in decembrie 2014, oamenii lui Becali au continuat sa poate acest nume profitand de faptul ca firma care administreaza echipa se numeste SC FC Steaua Bucuresti SA. Cei de la Clubul Sportiv al Armatei au initiat un nou proces, prin care au solicitat schimbarea denumirii la Registrul Comertului, pentru ca echipa sa nu mai poata folosi aceasta denumire.

Dupa o infrangere in prima instanta, la Tribunalul Bucuresti, militarii au avut castig de cauza la apelul judecat de Curtea de Apel Bucuresti, anunta DolceSport. Au fost cinci amanari consecutive in acest proces, insa, pana la urma, a venit si sentinta.

In aceste conditii, la meciul urmator al echipei lui Becali, cel de joi cu Dinamo, in Cupa Ligii, formatia ar urma sa adopte o noua denumire, revenind probabil la “clasicul” FCSB. De notat este si faptul ca aceasta sentinta a Curtii de Apel vine la cateva zile dupa ce Clubul Sportiv al Armatei a anuntat oficial ca va reinfiinta echipa de seniori, pe care o va inscrie in Liga 4 din sezonul urmator.

Sursa foto: sport