Curtea de Apel Alba Iulia a suspendat procesul in care Klaus Iohannis contesta raportul ANI

Curtea de Apel Alba Iulia a decis, miercuri, suspendarea procesului in care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, contesta un raport al ANI privind un conflict de interese deoarece Parchetul ICCJ desfasoara o urmarire penala pentru aceleasi fapte, informeaza Mediafax.

Cosmin Muntean, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, a declarat, miercuri, ca magistratii Curtii au decis sa suspende procesul in care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, contesta un raport al ANI privind un conflict de interese in care s-ar fi aflat intrucat semnase, ca edil, un contract cu tipografia detinuta de FDGR, al carui presedinte era la acea data.

Muntean a explicat ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) a cerut suspendarea judecarii dosarului, pentru ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a inceput urmarirea penala pentru aceleasi fapte care fac obiectul acestui dosar.

Conform sursei citate, instanta nu a definit prin hotararea de miercuri un termen pentru suspendarea judecarii cauzei, urmand sa faca, dupa o anumita perioada, o verificare privind acest dosar.

Citeste si: Filip Cezar Constantin, politistul din Piatra Neamt care a batut o minora, a demisionat UPDATE 

In august 2013, ANI a cerut Parchetului sa il cerceteze pe Klaus Iohannis pentru conflict de interese in cazul unui contract semnat in decembrie 2010, din postura de primar al municipiului Sibiu, cu SC Tipografia Honterus SRL, detinuta de Forumul Democrat al Germanilor, al carui presedinte era.

“Obiectul contractului semnat cu incalcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ si penal de catre Klaus-Werner Iohannis constituie servicii de informare si publicitate in vederea implementarii Proiectului (cod SMIS: 4915) finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), Programul Operational: Cresterea Competitivitatii Economice 2007 – 2013 (POS CCE), Axa Prioritara 3, Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru sectoarele privat si public”, preciza ANI.

Inspectorii de integritate mai sustineau ca Iohannis a aprobat, in perioada ianuarie – iunie 2011, trei facturi fiscale in vederea efectuarii platilor catre prestator, respectiv societatea Tipografia Honterus.

 Sursa foto: alba24.ro