Curtea de Apel Bucuresti a ramas in pronuntare in cazul RARINCA. Cand va fi pronuntata DECIZIA

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au terminat de judecat joi dosarul in care MARIANA RARINCA este acuzata ca a santajat-o pe sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, LIVIA STANCIU, insa instanta se va pronunta vineri in acest dosar, informeaza Agerpres. 

La ultimul termen al procesului de joi, procurorul de sedinta a solicitat instantei ca MARIANA RARINCA sa fie condamnata la inchisoare cu executare.

In declaratia data in sala de judecata, MARIANA RARINCA recunoscut ca a avut o abordare gresita fata de LIVIA STANCIU, afirmand ca, daca ar fi stiut ce i se va intampla, nu ar mai fi cerut “niciun leu” de la sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

“Ma aflu in fata dumneavoastra pentru ca nu am ajuns eu prima la DNA. (…) Cand esti suparat, probabil faci lucruri necugetate. Eram foarte suparata pe LIVIA STANCIU. Nu recunosc fapta de care sunt acuzata. Recunosc ca am avut o abordare gresita. Daca stiam ca mi se va intampla asa ceva, nu mai ceream un leu de la LIVIA STANCIU”, a spus RARINCA in sala de judecata.

RARINCA a respins acuzatia ca ar fi santajat-o pe LIVIA STANCIU cu suma de 20.000 de euro, aratand ca doar a incercat sa recupereze datoriile pe care sefa ICCJ le avea la ea, respectiv sumele de 1.600 de euro, 2.000 de lei si 1.800 de lei, reprezentand contravaloarea facturilor platite in contul cabinetului de avocatura al sotului Liviei STANCIU.

“Eu am lucrat pentru familia STANCIU. Eram secretara la cabinetul de avocatura al domnului STANCIU. Dupa ce Andrei STANCIU a decedat, LIVIA STANCIU m-a rugat sa ma ocup de problemele cabinetului si de plata utilitatilor de la apartamentul din Galati. La cabinet erau multe probleme nerezolvate si neclaritati, dar nu pot sa le spun aici”, a precizat RARINCA.

CITESTE SI: Curtea de Apel Bucuresti va relua, VINERI, procesul MARIANEI RARINCA

Unul dintre judecatori, Dorel Matei, a intrebat-o de ce a luat decizia de a merge la Antena 3 pentru a face dezvaluiri despre LIVIA STANCIU si de ce nu a apelat la un proces in instanta pentru a recupera banii.

“Cum credeti ca ar fi aratat un proces intre mine si LIVIA STANCIU? Cine mi-ar fi dat dreptate? Nu am divulgat nimic la nicio televiziune”, a raspuns RARINCA.

La instanta a fost prezenta si LIVIA STANCIU, care a dat o declaratie ampla pe parcursul mai multor ore.

Astfel, LIVIA STANCIU a spus ca, dupa moartea sotului ei, a intrebat-o pe RARINCA daca sunt datorii la cabinetul de avocatura, iar aceasta i-a raspuns ca nu sunt probleme.

Tot atunci, MARIANA RARINCA s-a oferit sa se ocupe de plata impozitelor si taxelor aferente apartamentului unde functionase cabinetul de avocatura.

La un an de la moartea sotului, LIVIA STANCIU sustine ca i-a trimis Marianei RARINCA prin mandat postal suma de 1.500 de lei pentru plata unor facturi.

Ulterior, a aflat de la presedintele asociatiei de locatari ca nu s-a platit intretinerea si impozitul de mai bine de un an de zile, astfel incat s-a deplasat la Galati, a platit facturile, dupa care a schimbat yala de la cabinetul de avocatura.

“Dupa schimbarea yalei, am avut o discutie destul de dura cu ea. Am intrebat de ce m-a mintit ca a efectuat platile. Inculpata mi-a replicat ca a avut nevoie de bani. Am intrebat atunci: de ce nu m-ai informat, in mai sau august 2012? La finalul discutiei s-a transformat intr-un alt om si mi-a zis ca sunt datorii multe la cabinet si ca eu i-as fi datoare. Ca sunt contracte de asistenta juridica neonorate, ca urmare a decesului sotului. Am avut impresia ca vorbesc cu un alt om si atunci i-am inchis telefonul. I-am zis sa uite de familia STANCIU, ca nu-i voi raspunde la telefon”, a declarat LIVIA STANCIU.

In sala de judecata, ea a sustinut ca Mihai Gadea i-ar fi promis bani Marianei RARINCA pentru a oferi amanunte ”picante” din viata ei privata si a sotului sau.

“In ianuarie 2014 am fost apelata de cumnatul Radu STANCIU, care mi-a transmis sa iau legatura cu RARINCA deoarece inculpata i-ar fi transmis ca a fost abordata de Antena 3 si ca ar fi venit Gadea personal la locuinta sa si i-a oferit sume foarte mari de bani pentru a da amanunte picante. (…) In martie sau aprilie am vorbit cu inculpata. Mi-a cerut sa platesc 20.000 de euro, pentru a nu da informatii compromitatoare despre familia noastra. Am intrebat-o ce reprezinta acea suma si de ce vorbeste despre datorii la doi ani de la moartea sotului. Mi-a replicat ca are ce spune, ca a stat 12 ani la cabinet. I-am replicat ca nu vorbesc cu santajistii si am inchis. In mai 2014, vazand mai multe apeluri de la inculpata, am luat legatura cu aceasta. Cu un ton mieros, mi-a zis ca regreta si ca a fost impinsa de alte persoane, referindu-se la postul de televiziune enuntat anterior, si ca vrea sa vina la Bucuresti sa discute cu mine. Am vrut sa aflu cine i-a cerut sa faca asta. A venit intr-o dimineata, in discutia avuta si-a cerut scuze pentru comportamentul anterior si a spus ca a fost impinsa la acest gest de Antena 3, fara a-mi oferi alte amanunte”, a detaliat LIVIA STANCIU.

CITESTE SI:  CAZUL RARINCA: DOSARUL VA FI REJUDECAT DE CURTEA DE APEL BUCURESTI. PROCESUL SE REIA PE 21 AUGUST. UPDATE

Sefa ICCJ a adaugat ca i-a dat atunci Marianei RARINCA suma de 800 de lei, dupa care in iunie 2014 a primit 4 mesaje SMS de la ea, in care aceasta ameninta ca va difuza la televiziuni date compromitatoare. Dupa primirea celor 4 mesaje, a luat decizia de a formula plangere penala la Parchet.

Initial, in acest dosar, MARIANA RARINCA a fost condamnata in decembrie 2014 de Tribunalul Bucuresti la trei ani inchisoare cu suspendare, dupa care, in mai 2015, femeia a fost achitata de Curtea de Apel Bucuresti.

Ulterior, decizia de achitare a fost anulata tot de Curtea de Apel Bucuresti, in urma unei contestatii depuse de DNA.

Potrivit DNA, in perioada august/septembrie 2013 — 3 iunie 2014, MARIANA RARINCA a amenintat-o pe LIVIA STANCIU, cu darea in vileag a unor fapte imaginare, compromitatoare pentru aceasta si pentru sotul acesteia.

In schimbul nedivulgarii catre presa a acestor informatii, presupus compromitatoare, MARIANA RARINCA i-ar fi pretins sefei ICCJ suma de 20.000 de euro.

“Amenintarile cu divulgarea catre presa a unor informatii presupus compromitatoare la adresa persoanei vatamate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensatie pentru ‘datorii’ platite de inculpata in numele sotului persoanei vatamate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. In perioada aprilie 2014 — 3 iunie 2014, persoana vatamata a primit amenintari prin intermediul unei convorbiri telefonice si prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenintat-o pe persoana vatamata cu divulgarea catre presa (un post important de televiziune) a unor date compromitatoare despre persoana vatamata si familia acesteia”, sustine DNA.

 Sursa foto antena3