CURTEA DE APEL BUCURESTI cere retragerea unui manual de limba romana, editat de Siveco

Unul din cele sase manuale de Comunicare in Limba Romana pentru clasa I, care a fost editat de Siveco si editura Litera, trebuie retras, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis cererea unuia dintre participantii la licitatia pentru selectarea manualelor scolare.

CAB a adimis, joi, sesizarea formulata in 30 ianuarie de asocierea Akademos Art SRL – Stand Agentie Difuzare Carte SRL, participanta la licitatia pentru editarea manualelor scolare de anul trecut, si a decis sa modifice decizia Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC), care a fost atacata, “doar in ceea ce priveste declararea ca admisibila si castigatoare a ofertei Asocierii Grup Media Litera SRL – Grup Editorial Litera SRL – SC Siveco Romania SA”. Hotararea este definitiva.

CITESTE SI: A doua ETAPA de INSCRIERE in INVATAMANTUL PRIMAR incepe AZI

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) informeaza ca a luat act de minuta sedintei de judecata de joi a Curtii de Apel Bucuresti, privind contestarea licitatiei pentru manualele de limba romana, care a avut sase oferte castigatoare.

Reprezentantii MECS precizeaza ca prin decizia instantei este anulata declararea ofertei Siveco – Litera castigatoare, dar sunt mentinute castigatoare celelalte cinci oferte selectate – asocierea SC Grupul Editorial Art SRL – SC Info Media Pro SRL, SC Intuitext SRL, EDP RA – Ascendia Design SRL si CD Press SRL (cu doua modele de manuale).

Manualele editate de asocierea Siveco – Litera reprezinta 6 la suta din exemplarele contractate pentru anul scolar in curs, potrivit MECS, care precizeaza ca este vorba de un manual din cele 44 editate pentru anul in curs.

Reprezentantii ministerului mai precizeaza ca vor fi dispuse toate masurile legale care se impun dupa ce institutia va primi comunicarea hotararii motivate a instantei de judecata.

CITESTE SI: CLASA PREGATITOARE: Peste 170.000 de CERERI au fost inregistrate in PRIMA ETAPA de INSCRIERI 

Mentionam ca rezultatele licitatiei pentru achizitia de manuale pentru clasele I si a II-a au fost stabilite cu respectarea OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii. Potrivit acestui act normativ, autoritatea contractanta isi asuma deciziile stabilite de Consiliului National de Solutionare a
Contestatiilor, in urma solutionarii contestatiilor depuse de partile implicate”, se mai arata in comunicatul MECS.